Vjerni sa Zemlje bit će spašeni

17. 12. 2021.

„I on će poslati anđele svoje s glasnom trubom da skupe izabranike njegove od četiri vjetra, od jednoga kraja nebesa do drugoga.“ (Matej 24,31)

U sili Onoga koji dolazi pobjeđujući i da pobijedi, slabi, smrtni čovjek može postići pobjedu. (Manuscript 151, 1899.)

Lav iz Judina plemena, tako strašan za one koji su odbacili Njegovu milost, bit će Janje Božje poslušnima i vjernima. Stup od ognja koji znači užas i srdžbu za prijestupnika Božjeg zakona, bit će jamstvo svjetla, milosrđa i izbavljenja za one koji su vršili Njegove zapovijedi. Ruka snažna da uništi buntovnika, bit će jaka da izbavi odanog. Tko je god vjeran, bit će spašen. „I on će poslati anđele svoje s glasnom trubom da skupe izabranike njegove od četiri vjetra, od jednog kraja nebesa do drugoga. „ (Matej 24,31)

U usporedbi s milijunima ljudi u svijetu, Božji će narod biti, kao što je uvijek bio, malo stado; ali ako bude čvrsto stajao za istinu kako je objavljena u Njegovoj Riječi, Bog će biti njegov zaklon. On će stajati pod širokim zaklonom Svemogućega. Bog je uvijek u većini. Kad zvuk posljednje trube prodre u tamnicu koja čuva mrtve i kad pravednici ustanu uz pobjednički poklič: Gdje je, smrti, tvoja pobjeda? Gdje je, smrti, tvoj žalac?“ (1. Korinćanima 15,55) – stojeći s Bogom, s Kristom, s anđelima i s odanima i vjernima svih vremena, Božja će djeca biti u velikoj većini. …

U svetom viđenju prorok je vidio trijumf Božje crkve ostatka. On piše: „Također spazih nešto kao stakleno more pomiješano s vatrom i pobjednike … gdje stoje na staklenom moru s citrama Božjim. Oni pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega i pjesmu Janjeta: ‘Velika su i divna tvoja djela, Gospodaru, Bože, Svemogući! Pravedni su i ispravni tvoji putovi, Kralju naroda!’“ (Otkrivenje 15,2.3) (Djela apostolska, str. 370,371)

Preporučujemo: