Svi će se narodi okupiti na sudu

20. 12. 2021.

„Tada će se pred njim skupiti svi narodi, a on će ih razlučiti jedne od drugih kao što pastir luči ovce od jaraca. „ (Matej 25,32)

Prizor suda odigrat će se u prisutnosti svih svjetova jer će na tom sudu biti obranjena čast Božje vladavine, a Njegov Zakon bit će uzvišen kao „svet, i pravedan i dobar“ (Rimljanima 7,12). Tada će biti odlučen svaki slučaj i svima izrečena presuda. Grijeh tada neće izgledati privlačan, već će se vidjeti sva njegova beskrajna odvratnost. (Review and Herald, 20. rujna 1898.)

„Tada će se pred njim skupiti svi narodi.“ … Svako djelo, malo i veliko, dobit će svoju pravu cijenu. Ono što se ovdje smatralo beznačajnim, tada će se sagledati kao što jest. Bit će priznata dva novčića siromašne udovice. Ponuđena čaša hladne vode, posjet zatvoru, nahranjeni gladni – sve će dobiti svoju nagradu. A neispunjena dužnost i sebično djelo neće biti zaboravljeni. U otvorenoj sudnici oko Božjeg prijestolja svako djelo izgledat će drugačije nego što je izgledalo kad je bilo učinjeno. … Tada će se vidjeti da su sebični užici i popuštanje sebi učinili da ljudska bića više zavole uživanja nego Boga. … Ali nitko ne treba biti zaveden; a nećemo ni biti ako potpuno stanemo na Kristovu stranu i budemo Ga slijedili u dobru i u zlu. (Review and Herald, 5. rujna 1899.)

Karakter koji sad pokazujemo odlučit će našu vječnu sudbinu. Nebo će svoju sreću nalaziti u pokoravanju Božjoj volji i ako ljudi postanu članovi nebeske obitelji, bit će to zato što je Nebo već bilo u njima na Zemlji. … Pravednici će ponijeti svaku vrlinu, svaku dragocjenu, posvećenu sposobnost u nebeske dvorove i Zemlju zamijeniti Nebom. Bog zna koji su vjerni i istiniti podanici Njegovog kraljevstva na Zemlji i oni koji budu po- štovali Njegovu volju na Zemlji kao što se ona poštuje na Nebu, bit će primljeni među pripadnike Njegove nebeske kraljevske obitelji. (Review and Herald, 26. ožujka 1895.)

Preporučujemo: