Učinjeni smo stupovima u Božjem hramu

29. 12. 2021.

„Pobjednika ću učiniti stupom u hramu moga Boga odakle sigurno više neće izići. Na njemu ću napisati ime moga Boga, ime grada moga Boga – novoga Jeruzalema koji silazi od moga Boga s nebesa – i moje novo ime.“ (Otkrivenje 3,12)

Jedina nada svakog čovjeka leži u Isusu Kristu. … Čista i sveta odjeća nije pripremljena da bi je netko odjenuo nakon prolaska kroz vrata Grada. Svi koji ulaze već će imati na sebi odjeću Kristove pravednosti i Božje ime vidjet će se na njihovim čelima. To ime je simbol koji je apostol vidio u viđenju i prikazuje razumno i vjerno pokoravanje svim Božjim zapovijedima. (The Youth’s Instructor, 18. kolovoza 1886.)

Sukob kroz koji prolazimo posljednji je koji ćemo imati na ovom svijetu. Mi se sada nalazimo usred njega. Dvije strane bore se za prevlast. U ovom sukobu ne možemo ostati neopredijeljeni. Moramo stati na jednu ili na drugu stranu. Ako stanemo na Kristovu stranu, ako Ga priznamo pred svijetom riječima i djelima, mi dajemo živo svjedočanstvo o tome kome smo odlučili služiti. U ovom važnom razdoblju zemaljske povijesti ne možemo sebi dopustiti da bilo koga ostavimo u neizvjesnosti o tome na čijoj smo strani. …

Da bismo postigli pobjedu u svakom napadu neprijatelja, moramo dobiti snagu koja je iznad nas i izvan nas. Moramo održavati vezu, živu vezu s Kristom koji ima snagu da udijeli pobjedu svakoj duši koja ostane vjerna i ponizna. … Kao oni koji očekuju nagradu pobjednika, moramo napredovati u kršćanskoj borbi, iako se na svakom koraku suočavamo s protivljenjem. … Kao pobjednici vladat ćemo s Kristom u nebeskim dvorovima i zato moramo pobijediti Jaganjčevom krvlju i riječju svojega svjedočanstva. „Pobjednika ću učiniti stupom u hramu moga Boga.“ (Review and Herald, 9. srpnja 1908.)

Preporučujemo: