Sabor s dočekom i ispraćajem u Koprivnici

Adventpress 20. 09. 2024.

Grad Koprivnica poznat je po Vegeti, po tradicionalnom Renesansnom festivalu i po likovnoj umjetnosti. Također i po tome što uz mnoštvo crkava različitih vjeroispovijesti u gradu postoji i Adventistička crkva. Nekad je to bila vjerništvom bogata crkva, s više od šezdeset vjernika. Danas smo brojčano puno manji, ali smo duhovno jaki. Kad se svi okupimo, s djecom i starcima koji jedva hodaju, bude nas dvadesetak. To ne umanjuje naše slavljenje Boga, i nije nas spriječilo da upriličimo veliku evangelizaciju kojom smo doprli do mnoštva iskrenih prijatelja. Priredili smo i dva koncerta: koncert muškog obiteljskog kvarteta Agape i cjelokupnog Gospel ansambla Agape. Oba su bila jako dobro posjećena, i dugo su se spominjali lijepi dojmovi. Drugi koncert je bio humanitaran, te smo se pod Božjim blagoslovom okušali i u tom radu.

U našoj maloj crkvi je u subotu, 7. rujna 2024., održan poseban sabor, dan slavljenja našega Stvoritelja. Ta je sunčana subota bila posebna po tome što nije bilo kraja sreći susreta s pridošlom braćom i sestrama koji su se raselili u razne krajeve svijeta. Bili smo presretni i što su nas posjetili vjernici iz okolnih crkava.

Posebno smo bili radosni što smo se po prvi puta susreli s našim novim propovjednikom Josipom Ivankovićem i njegovom suprugom Anom. Oduševili su nas svojim pristupom, snagom i spremnošću da s nama rade u službi Evanđelja. Bili smo i tužni jer smo se oprostili od bivšega propovjednika i njegove obitelji, koji su s nama bili samo godinu dana, ali su nam uspjeli osvojiti srce i dušu. Svojim znanjem, smirenošću, skromnošću, požrtvovnošću, ljubavlju i trudom da služe Bogu, učinili su od nas nove ljude i vjernike, čvrste stupove opremljene za Božju stvar. Matija Kovačević je vođa kojega bismo rado slijedili i koračali s njim rame uz rame do slavnog Kristovog dolaska. Naučio nas je da prihvatimo to što on mora poći tamo gdje je potrebniji, te da raširenih ruku prihvatimo novog mladog propovjednika Ivankovića, te da s njime spremno krenemo ispuniti nalog koji nam je Isus ostavio: “Idite i učinite sve narode učenicima mojim!” (Matej 28,19)

Te posebne subote imali smo čast ugostiti stotinjak čekalaca Isusovog dolaska i slušati poruke trojice propovjednika: Nevena Klačmera, Matije Kovačevića i Josipa Ivankovića. Oni su nas počastili duhovnom hranom koja je bila tako jestiva, ohrabrujuća i mila. To slavljenje našega Gospodina ćemo još dugo pamtiti! Iz našeg molitvenog doma tog su se dana dizali hvalospjevi i molitve put Neba.

Na kraju smo kao domaćini sve počastili tjelesnom hranom, koju smo pripremili u izobilju; a kakva je bila, pitajte one koji su bili na našem malom saboru.

Ana Jakopanec