Susret mladeži u Crikvenici

Adventpress 14. 10. 2024.

Susret studenata i vođa mladih u Crikvenici održan je od 4. do 6. listopada 2024. u Hotelu Omorika, u organizaciji Odjela mladih i Odjela za odgoj i obrazovanje Jadranske unije konferencija. Tema susreta bila je “Nepokoleban! Živjeti u vjeri i voditi k vjeri u nevjernom svijetu.” Glavni govornik bio je pastor Michael Bistrović, koji nas je ohrabrio temama “Spoznaj!”, “Odluči!” i “Kreni!” Naglasak je bio na tri biblijske osobe: Jonu, Daniela i Pavla, na čijim smo primjerima uvidjeli kako ostati čvrst u vjeri, unatoč izazovima u svijetu koji nas okružuje. Sudionici su bili vrlo zadovoljni tematikom susreta, a jedan od njih je rekao: “Jako me se dojmio cijeli niz ‘Nepokoleban!’ Michael je sve izvrsno zaokružio i povezao, a ilustracije u propovijedima bile su vrlo zanimljive.”

Sudionici su se okupili iz Hrvatske, Slovenije i okolnih zemalja, a ozračje je bilo puno pjesme, iskustava, zajedništva i duhovnosti. Nakon održanih tema uslijedili su razgovori u malim skupinama, u kojima su mladi mogli podijeliti svoja razmišljanja o temi i međusobno se nadahnuti odgovorima na postavljena pitanja. Subota poslijepodne bila je namijenjena šetnji i korisnim radionicama, a o jednoj od njih je Hana Mojzeš rekla: “Zanimljiva tema bila je konzumerizam i trendovi, iz čega smo zaključili kako nas nijedna stvar ne može trajno usrećiti — kao pouzdanje u Boga.”

Navečer je bilo vrijeme za druženje uz društvene igre, pjesmu, kreativni molitveni kutak te pastoralno-teološki kutak, koji je uključivao pojedinačne i skupne razgovore uz produbljivanje znanja iz psihologije i teologije.

Nakon jutarnjeg bogoslužja u nedjelju, sudionici su mogli posjetiti molitveni kutak, uživati u sportu na odvojenim igralištima, ili u šetnji, a najhrabriji su se okupali u moru. Jednoglasno smo zaključili da je hrana bila izvrsna: tjelesna, ali prije svega ona duhovna. Sudionik Luka Bucić je zaključio: “Od samog ambijenta, stjecanja novih poznanstava, molitvenog kutka, radionica, propovijedi pa i šetnji — sve je bilo odmjereno. Hvala Bogu na dragocjenim trenucima vidnog djelovanja kroz cjelokupni vikend i druženja.”

Sara Vranić