Konačna pobjeda!

16. 11. 2012.

„Potom sam imao ovo viđenje: Janje stoji na Sionskoj gori i s njim sto četrdeset i četiri tisuće osoba koje su imale napisano ’na svojim čelima’ njegovo ime i ime njegova Oca.“ (Otkrivenje 14,1)

Bit će izdan proglas da svi koji ne prime žig zvijeri ne mogu ni kupovati ni prodavati, a onda da budu pobijeni. Međutim, Bogu posvećeni muškarci i žene neće primiti taj znak. Prorok s Patmosa promatrao je vjerne koji su pobijedili zvijer i njezin kip i žig i broj njezina imena kako stoje na staklenom moru, u rukama imaju Božje harfe i pjevaju pjesmu Mojsijevu i Janjetovu.

Svaka duša bit će izložena strogoj kušnji – hoće li više slušati Boga nego ljude? Odlučujući trenutak je već sada pred vratima. Sotona ulaže krajnje napore u jeku posljednje očajničke borbe protiv Krista i Njegovih sljedbenika. Lažni učitelji služe se svim postojećim sredstvima ne bi li ohrabrili okorjelog grešnika u njegovoj buntovnoj smjelosti da podupre one koji se kolebaju, koji sumnjaju i koji ne vjeruju, i da pogrešnim tumačenjima i lažima prevari ako bude moguće i izabrane. Tko je spreman hrabro stati pod zastavu na kojoj je napisano: „Božje zapovijedi i vjera u Isusa“? (Otkrivenje 14,12)

Krist nikada nije kupovao mir i prijateljstvo time što bi sklapao sporazume sa zlom. Iako je Njegovo srce bilo prepuno ljubavi prema ljudskom rodu, ipak nije mogao biti popustljiv prema njegovim grijesima. Upravo zato što je volio ljude, On je vrlo strogo ukoravao njihove poroke. Njegov život stradanja, sva poniženja kojima Ga je izlagao izopačeni narod, pokazuju Njegovim sljedbenicima da se načela ne smiju žrtvovati. Božji narod, izložen kušnji, mora ostati budan i vatreno se moliti da ne bi, u svojoj želji da spriječi neslogu, žrtvovao istinu i na taj način osramotio Boga istine. Mir je preskupo stečen ako je plaćen i najmanjim ustupcima sotonskim silama. I najmanje popuštanje u načelima zaplest će nas u neprijateljeve zamke.

Pavao je pisao Rimljanima: „Ako je moguće – koliko je do vas – budite u miru sa svima!“ (Rimljanima 12,18) Međutim, postoji granica iza koje je nemoguće sačuvati jedinstvo i sklad bez žrtvovanja načela. Odvajanje tada postaje apsolutna potreba. Državni zakoni moraju se poštovati kada se ne protive Božjim zakonima. Međutim, kada među njima postoji sukob, svaki istinski Kristov sljedbenik reći će kao apostol Petar kada mu je bilo zabranjeno da govori u Isusovo ime: »Treba se većma Bogu pokoravati negoli ljudima!« (Signs of the Times, 8. studenoga 1899.)