Mir zahvaljujući križu

9. 03. 2014.

““Zato sad nema nikakve osude onima koji su u Kristu Isusu, i ne hode po tijelu, nego po Duhu.”“ (Rimljanima 8,1 Ša)

Ako se grješnike navede da ozbiljno pogledaju na križ, ako dobiju zaokružen pogled na razapetog Spasitelja, oni će shvatiti dubinu Božjeg milosrđa i grješnost grijeha. (Djela apostolska, str. 132)
Dok vam je savjest bila oživljena Svetim Duhom, uvidjeli ste nešto od grešnosti grijeha, nešto od njegove sile, njegove krivnje, njegove bijede; počeli ste gledati na njega s gađenjem. … Čeznete da vam bude oprošteno, da budete očišćeni, slobodni. Sklad s Bogom, sličnost Njemu — što možete učiniti da biste to zadobili?
Vama je potreban mir — oprost Neba i mir i ljubav u duši. Novac ga ne može kupiti, intelekt ga ne može pribaviti, mudrost ga ne može dostići i vi se ne možete nadati da ćete ga ikada osigurati vlastitim naporima. Ali Bog vam ga nudi kao poklon ““bez novaca i bez naplate”“ (Izaija 55,1). ….
Pođite k Njemu i zatražite da On opere vaše grijehe i da vam da novo srce. Tada vjerujte da je On to učinio, jer je tako obećao. … Naša je prednost da dođemo k Isusu, budemo očišćeni i da stanemo pred Zakon bez stida i kajanja. (SC 49—51)
Kad grešnik u podnožju križa pogleda u Onoga koji je umro da bi ga spasio, on se može radovati neiskazanom radošću jer su mu grijesi oprošteni. Kad je kleknuo pred križem, dosegnuo je najviše mjesto koje čovjek može dosegnuti. (Djela apostolska, str. 132)
Zahvalite Bogu za dar Njegovog dragog Sina i molite se da Njegova žrtva za vas ne bude uzaludna. Duh vas danas poziva. Dođite cijelim svojim srcem Isusu i pozovite se na Njegov obećani blagoslov.
Dok čitate obećanja, sjetite se da su to izrazi neizrecive ljubavi i sažaljenja. … Da, samo vjerujte da vam je Bog pomoćnik. On u čovjeku želi obnoviti svoj moralni lik. Kad Mu se približite s priznanjem i pokajanjem, On će vam se približiti s milošću i praštanjem. (SC 55)