Novogodišnje želje

Vijesti 1. 01. 2014.

Svim dragim posjetiteljima službene stranice www.adventisti.hr želimo sretnu i blagoslovljenu novu 2014. godinu!

„Ostavljam vam mir; mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne dajem kakav svijet daje. Neka se ne uznemiruje i ne plaši vaše srce!“

Ove Isusove riječi koje nalazimo zapisane u Evanđelju po Ivanu 14,27 naša su najveća uzdanica za razdoblje koje je pred nama. Imamo razloga zahvaljivati Bogu za Njegovu zaštitu i blagoslove kojima nas je blagoslivljao u protekloj godini. Oni su zalog za naš mir i pouzdanje koje imamo unatoč kriznim vremenima. Bog zna što radi a na nama je da mu vjerujemo. Pozivamo vas zato da s vjerom i radošću gledate u budućnost i nove izazove koji nas čekaju u godini koja počinje.

2013. godina bila je ispunjena mnogim lijepim događajima i obljetnicama. Kršćanska adventistička crkva obilježila je 150. obljetnicu postojanja u svijetu. Toj proslavi pridružili smo se i mi u Hrvatskoj na kongresu Jadranske unije konferencija u Maruševcu. Tom prigodom obilježena je i 30. obljetnica djelovanja adventističkog Gospel ansambla Agape koji je ove godine u više navrata predstavljen u medijima. Obilježena je i 450. obljetnica prvog tiskanog prijevoda Novog zavjeta na hrvatski jezik. Prvi puta održana je internet evangelizacija „Potraga za novim početkom“. Na izbornom saboru izabrano je novo vodstvo unije pred kojim su novi izazovi kako u idućoj godini tako i u cijelom petogodišnjem mandatu. Održani su i mnogi drugi projekti i akcije u misiji i crkvi. Mnoge duše pridružile su nam se biblijskim krštenjem, vjerujući i nadajući se Kristovom drugom dolasku i vječnom životu. Za sve to ponajprije želimo odati slavu i hvalu Bogu našem nebeskom Ocu, Isusu Kristu našem Spasitelju i Duhu Svetome našem Branitelju. Nažalost, mnogi su i zaklopili oči na svom životnom putu, ali božanska vijest evanđelja daje nam nadu u susret s njima i potpuno drukčiji pogled na ovaj život i na budućnost.

Svoj život i planove, kao pojedinci i kao crkva, iduće godine također želimo povjeriti u Njegove ruke u kojima se jedino nalazi sigurnost i mir. Želimo ljubavlju odgovoriti na ljubav koju nam je Gospodin Isus pokazao na križu Golgote. Želimo se spremati za susret s Njim. Želimo Radosnu vijest o spasenju podijeliti s drugima.

Neka ove misli zauzmu prvo mjesto na ljestvici našega života u idućoj godini kao i cijelom našem životu. Neka nam dobri Bog udijeli dvostruku mjeru Duha za cijelu godinu i za ove praznične dane: „Prema tome, bilo da jedete, bilo da pijete, bilo da što drugo činite, sve činite na slavu Božju!“ (1.Korinćanima 10,31)

Darko Kovačević

U ime ureda Jadranske unije konferencija

Kršćanske adventističke crkve u Zagrebu