Vijesti

ADRA Albanija u saniranju posljedica potresa

Drač i Kruja, Albanija (27. studenoga 2019.) — Potres jačine 6,3 stupnjeva po Richteru, koji je nedavno pogodio Albaniju, ostavio je najviše traga u gradovima Drač i Kruja te u selu Thumana u okolici Kruje. Prema posljednjim izvješćima, broj smrtnih stradanja je 31, a najmanje 650 ljudi je ranjeno. Napori spasilaca su još uvijek veliki dok ispod ruševina vade tijela stradalih osoba.
“Određena područja u Draču i Thumani su još uvijek nedostupna zbog postupaka spašavanja koje provode specijalne postrojbe i vojska”, kaže Altin Rexhepi, direktor ADRA-e Albanija. “Naš ured nije postradao i svi smo na sigurnom. Surađujemo s lokalnim vlastima odgovarajući na hitne potrebe stanovništva.”

ADRA je odgovorila na potrebe stradalih osiguravajući madrace, pokrivače, hranu i pitku vodu za romske zajednice u Thumani.

Rexhepi dodaje kako je prijeko potrebno osigurati šatore, posebice za pripadnike romske zajednice, što je prije moguće. “Oni ne primaju pomoć od vlade niti od bilo koje druge organizacije osim ADRA-e Albanija. Naš tim radi na tome da sagradi mali kamp za njih. U međuvremenu, ADRA u Albaniji osigurava obroke za pedeset mještana grada Kruja, čije su kuće teže oštećene”, zaključio je Rexhepi.

Facebook stranica ADRA-e Albania

 

Podijeli