Adventisti evakuirani pred ciklonom "Yasi" u Australiji

3. 02. 2011.

yasiViše od 30.000 stanovnika Queenslanda evakuirani su pred ciklonom „Yasi“, također je evakuirana bolnica Cairns zajedno sa školama, sveučilištima i vladinim uredima.
S obzirom na upozorenja o evakuaciji i upozorenja o jakom vjetru i kiši koja će pratiti ciklonu, uredi Sjeverno Australske konferencije (NAC) zatvoreni su i tako će biti sve do ponedjeljka.

NAC pokriva veliko područje od Rockhamptona do Cairnsa na sjeveru. Od 34 crkve u konferenciji, 13 njih nalaze se izravno u području putanje ciklone, a na tom području živi otprilike između 350 do 400 adventista. Po svemu sudeći obalni gradovi između Cairnsa i Cardwella najviše su izloženi riziku. Innisfail, koji je već ranije (2006.) devastiran ciklonom „Larry“ nalazi se direktno na putu ciklonu „Yasi“. U adventističkoj Osnovnoj školi Cairns evakuacija je već obavljena i škola će ostati zatvorena najmanje tri dana.

Clinton Bond, ravnatelj osnovne škole rekao je: “Mogu reći da je sve sigurno.” Na vrhu naših prioriteta je zadržati vjeru u Boga, zatim je pročitao biblijski tekst iz proroka Izaije 12, 2 “Bog je naš Spasitelj i On je veći od bilo čega. ” škola je bila pripravna za ciklonu, osigurana je vanjska oprema kao i parkiralište sa školskim autobusom s nadom da će biti tu i kada se vratimo“.

“Ovo je stresno vrijeme za svakog duž istočne obale sjeverne Australije”, izjavio je pastor David Stojčić, predsjednik NAC-a. “Zahvalan sam na vašim molitvama i podršci. Mi smo učinili svoj dio pripremajući se za nadolazeću oluju koja pogođa našu regiju, ostalo je u Božjim rukama. ”

record.net.au