Vijesti

Adventistička konferencija o komunikaciji i tehnologiji od 11. do 15. veljače

Godišnji forum Svjetske adventističke internetske mreže (GAiN – Global Adventist Internet Network) održat će se online

Ovogodišnji sudionici konferencije Svjetske adventističke internetske mreže (GAiN) sastat će se na novom mjestu: online.

Godišnja konferencija, na kojoj sudionici istražuju novonastala kretanja u službi i tehnologiji, održat će se od 11. do 15. veljače na gain.adventist.org. Svaka prezentacija, nakon koje će slijediti rasprava uživo, prenosit će se tri puta dnevno kako bi se prilagodila sudionicima u različitim vremenskim zonama diljem svijeta.

Organizatori su rekli kako je pomak na online oblik – zbog čega se očekuje do sada najveći broj sudionika – nastao zbog sastanka crkvene Generalne konferencije, te desetodnevnog svjetskog duhovnog okupljanja i drugih službenih sastanaka, koji su na rasporedu u srpnju.

„Mnogi će svoja sredstva upotrijebiti za putovanje u San Antonio, koji se nalazi u američkoj državi Teksas, gdje će se održati zasjedanje Generalne konferencije, stoga smo smatrali razumnim razmatranje drugih rješenja za sastanak GAiN-a“, rekao je Williams Costa mlađi, direktor Odjela za komunikacije Kršćanske adventističke crkve u svijetu. „Ovo je novi način uključivanja ljudi u razgovor o tehnologiji, službi i evangelizaciji.“

Ovogodišnja konferencija će se održavati na engleskom jeziku te simultano prevoditi na francuski, portugalski i španjolski.

Costa je rekao kako potiče sudionike na sudjelovanje u skupinama koje će se okupljati u crkvama, uredima ili kućama.

Planirane prezentacijske teme uključuju cyber-sigurnost, crypto-valutu, razvoj aplikacija, školovanje na daljinu, branding, uporabu računalnih igara za širenje evanđelja, te proračun izvršnog dijela Odjela za komunikacijsku tehnologiju.

Nekoliko crkvenih vođa Odjela komunikacijske i informatičke tehnologije reklo je kako konferencija GAiN-a predstavlja ključni sastanak u cilju suradnje na projektima i međusobne razmjene spoznaja važnih za službu.

„Razmjena zamisli, projekata i vijesti oduvijek je nadahnjivala djelatnike s područja komunikacije i tehnologije – područja koje je u stalnom razvoju“, rekao je Corrado Cozzi, direktor za komunikacije Intereuropske divizije Kršćanske adventističke crkve, čije je sjedište u Bernu, u Švicarskoj. „Osobno sam imao koristi od svake godišnje konferencije na kojoj sam sudjelovao, osobito kada su u pitanju inovacije koje razmjenjujemo s ciljem stvaranja sinergije i umrežavanja.“

Kirk Nugent, stručnjak za tehnologiju, rekao je: „GAiN je jedna od mojih istaknutih točaka tijekom godine, budući da informatička tehnologija, kako bi bila odgovarajuća, mora naći načina za izravnu povezanost sa sveukupnim poslanjem crkve.“ Nugent, direktor za informatičku tehnologiju u Južnoj afričko-indijskooceanskoj diviziji, sa sjedištem u Pretoriji, u Južnoj Africi, dodao je: „Ciljevi su nam isti, te jedino pridobivanjem svih uključenih možemo doista biti učinkoviti u Kristovu poslanju.“
Besplatna registracija i pregled konferencijskog rasporeda: gain.adventist.org.
Hashtag događanja: #GAiN15.


Komentiraj