izdvojeno-slider

Adventistički filmovi nagrađeni na Kršćanskom međunarodnom filmskom festivalu

Crkva u Južnoj Americi koristi filmove u svrhu evangelizacije.

Dvije filmske produkcije Kršćanske adventističke crkve u Južnoj Americi primile su značajne nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu (FICC) održanom 15. studenog u Rio de Janeiru u Brazilu. Odabran glasovanjem gledatelja, film „O Resgate – Salvação ao Extremo“, [Izbavljenje – Spasenje do kraja], pobijedio je u kategoriji najboljeg filma srednje dužine, te u kategoriji najboljeg filma. Film je producirala filmska kuća Seven Filmes na zahtjev crkvene Južnoameričke divizije, a bio je jedan od 176 filmova uvrštenih u peto izdanje ovog filmskog festivala.

Adventistička produkcija primila je nagradni pehar za najbolji evanđeoski film 2017. godine. Ova se nagrada smatra jednom od najvažnijih festivalskih nagrada. Prikazan kao potpora programu Uskrsnog tjedna 2017. i dostupan na YouTubeu na portugalskom i španjolskom, film The Rescue je pregledan preko 2 milijuna puta.

U filmu je riječ o Adamu (Maurício Pitanga) i njegovoj zaručnici Joani (Daniela Paschoal), koji se, u potrazi za avanturom, pripremaju za uspon na planinu u Čileu. Međutim, neočekivana oluja uzrokuje nesreću koja trajno mijenja njihove živote, te život Adamovog starijeg brata Miguela (Leonardo Goulart).

„[Primanje nagrade] je velika radost“, rekao je Goulart. „Budući da film izravno govori – iako u metaforičkom kontekstu – o Isusovom životu, mislim da od toga ne možete biti više evanđeoski. Nadam se da će nagrada dodatno potaknuti ljude da slijede primjer [Isusove]  nesebičnosti, te bezuvjetne ljubavi prema drugima.“

Koordinator crkvenog evangelizacijskog programa Uskrsnog tjedna u Južnoj Americi, Everon Donato, rekao je da je oduševljen zbog ovog postignuća. „Najbolje je saznanje da je poruka ovog filma dosegla mnoge živote“, rekao je.
Nagrada je dodijeljena izvršnom direktoru Jeffersonu Naliju, koji je zahvalio svima koji su sudjelovali u produkciji, te crkvi na potpori projektu. Nali je rekao da pehar planira predati crkvenim vođama u znak poštovanja.

Još jedan film je nagrađen

Film „Escolhas“ [Odluke] dobio je nagradu za najbolji fikcijski film. Film pokušava stvoriti svijest o važnosti otvorenog dijaloga s onima koji su nekada bili dijelom crkvene zajednice, a kasnije su napustili crkvu.

Priča prikazuje obične događaje u životu osoba koje su iz različitih razloga napustile svoju vjeru, no onda, zbog molitava i djela osoba kojima je stalo do njihove dobrobiti, odlučuju se vratiti.


Komentiraj