Adventistički umirovljeni pastori ponovno na okupu

Vijesti 7. 04. 2014.

S velikim zadovoljstvom, radošću i očekivanjima okupili su se adventistički umirovljeni pastori zajedno sa svojim suprugama iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije na posebnom sastanku upriličenom za njih u četvrtak, 27. ožujka 2014. u crkvi Zagreb 1 na Prilazu Gjure Deželića 77. Pozivnicu im je uputila nova uprava Jadranske unije konferencija i Hrvatska konferencija.

Na sastanku je umirovljenim pastorima predstavljen plan i program nove uprave za novo razdoblje. Tajnik Jadranske unije Neven Klačmer izvijestio je o brojnim novostima i novoizabranim službenicima unije. Predsjednik Jadranske unije Zlatko Musija govorio je o pet strateških ciljeva — obnovi odnosa, službi društvu, mlađoj populaciji, evangelizaciji i medijima i nedosegnutim područjima — te prema tematici u svoje izlaganje uključio i izvješća voditelja pojedinih odjela. Tako je o misiji govorio Drago Mojzeš, predsjednik Hrvatske konferencije, o djeci i mladima Slobodan Bobo Marčeta, o nakladništvu Mario Šijan, o komunikacijama i odnosima s javnošću Darko Kovačević, a o Srednjoj školi u Maruševcu i Adventističkom teološkom visokom učilištu Nebojša Milovanović, blagajnik Jadranske unije konferencija. Umirovljenici su se uključivali svojim pitanjima o temama koje su ih zanimale.

U središnjem dijelu sastanka priopćen je i zaključak Izvršnog odbora Jadranske unije konferencija, donesen 23. ožujka 2014., kojim se umirovljeni pastori Jadranske unije konferencija izjednačuju u svojim pastoralnim ovlastima.

Vrijeme za razgovor, osvrte i dojmove na proteklo razdoblje te postavljanje pitanja i odgovaranje na njih bilo je nedostatno za sve koji su željeli sudjelovati. Stoga je umirovljeni pastorski zbor ostao u ovim aktivnostima i nakon zajedničkog ručka kojeg su proveli u dobrom raspoloženju.

Na kraju ovog cjelodnevnog skupa i različitih tema, pozdravljena je inicijativa nove uprave Jadranske unije i Hrvatske konferencije da se taj sastanak održi. Istaknuta je želja za boljom i plodonosnijom suradnjom s onim umirovljenicima koji svojim aktivnostima i iskustvom još uvijek mogu pridonositi dobru Božjega djela.

Uz prigodne poklone za sve umirovljenike, sjećanje na one koji nisu mogli doći i one kojih više nema, sastanak je završio u pozitivnom tonu, zajedničkim fotografiranjem i obećanjem predsjednika Jadranske unije Zlatka Musije da će se ovakvi sastanci ubuduće održavati redovito.

Darko Kovačević