Adventpress bilten

8. 09. 2023.

Svečana subota u crkvenom okrugu Požega

Svečana subota u crkvenom okrugu Požega

Prva subota u rujnu ove godine bila je posebna za naš požeški okrug. Naime, tada je u Požegi održano posebno bogoslužje na kojemu su se okupili vjernici i prijatelji iz mjesnih crkava Nova Gradiška, Slavonski Brod i Našički Gradac, koje čine naš crkveni okrug, da bi se oprostili od dvojice pastora: Miroslava Lorencina, koji je u našem okrugu proveo i služio sa svojom suprugom Julijanom punih deset godina, i pastora Darija Kovačevića, koji nam je bio pastor posljednje tri godine.

Za nas je bio veliki blagoslov imati takve ljude u svojoj sredini, surađivati s njima i stjecati iskustva u Božjem djelu. U ime svih mogu reći da je tuga koju osjećamo zbog njihovog odlaska jednaka radosti i oduševljenju kad su oni bili raspoređeni da služe kod nas. Ostavili su veliki trag u našoj crkvenoj obitelji, kao i u cijelom okrugu, ali i visoko podignutu ljestvicu za našeg novog pastora Darka Kovačevića, kojega smo primili otvorenih srca, s toplom dobrodošlicom i željom da nastavi raditi poput svojih prethodnika. U nama će svakako imati podršku u tom nastojanju.

Iako je bogoslužje u subotu bilo tužno zbog pozdravljanja i ispraćaja, istodobno je bilo svečano i lijepo, u duhu zajedništva i zahvalnosti za dosadašnje Božje vodstvo i blagoslove. Nakon zajedničkog ručka nastavili smo s poslijepodnevnim bogoslužjem, na kojem se pastor Neven Klačmer u ime Hrvatske konferencije zahvalio pastorima Miroslavu Lorencinu i Dariju Kovačeviću na njihovom predanom radu. Poželio im je Božje blagoslove i vodstvo u novim područjima i službama, za što se i pomolio predavši tom vodstvu i našeg novog pastora Darka Kovačevića i njegovu suprugu Robertu.

Vedrana Brkić