Adventpress bilten

8. 12. 2023.

Doista poseban koncert u Novoj Gradiški

Doista poseban koncert u Novoj Gradiški

Kad nastupa muški kvartet, u crkvi uvijek vlada posebno ozračje, a kad je to još obiteljski kvartet oca i tri sina, radosti i oduševljenju nema kraja! To su doživjeli svi slušatelji u adventističkoj crkvi u Novoj Gradiški, koji su se odazvali dobrodošlici na posebno otisnutim pozivnicama, plakatima, najavama mjesnog radija i društvenih elektronskih medija. Tog petka uvečer, 1. prosinca 2023. godine, uživali smo u posebnim izvedbama i aranžmanima osamnaest odabranih evanđeoskih i crnačkih duhovnih pjesama koje je izveo Agape Family Quartet — otac i tri sina — obitelji Kovačević. Aranžmane je većinom priredio Andrija, a tu su se našle i prigodne božićne pjesme kao i dvije domaćih autora: “Primorska” Fredija Milera i “Ako imaš vjeru” Darka Kovačevića. Na zadovoljstvo prisutnih posjetitelja i odobravanje pljeskom, njima su se u tri pjesme pridružile supruga i majka Roberta te najmlađa snaha Karolina. S posebnom pozornošću publika je slušala i snažne duhovne poruke koje su sva četvorica pjevača podijelila sa slušateljima u najavama pjesama.

Budući da se ove godine napunilo četrdeset godina neprestanog djelovanja Gospel ansambla Agape, kojega su oni dio, bio je to samo jedan u nizu vrlo sadržajnih i slavljeničkih načina obilježavanja tako velike i okrugle obljetnice. Želja nam je da i taj kvartet s takvim slavljenjem Boga i Njegovog spašavanja ljudi nastavi i sljedeće i potonjih godina, jer teško da igdje u svijetu postoji obiteljski gospel kvartet sastavljen od oca i tri sina, koji u vlastitim aranžmanima izvodi pjesme na takvoj razini te slavi Boga darovitošću i oduševljenjem na tako sebi svojstven način. Potpisnik ovih redova to nije uspio doznati niti uz pomoć dragih prijatelja iz raznih zemalja svijeta. Stoga, slava Bogu i čestitke momcima kao i mnogima koji su se potrudili da se taj koncert najavi i održi.

Sam koncert bio je izvrstan uvod u niz dvotjednih predavanja evanđelista Kenta Sharpea iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je pozvan na pozornicu kako bi nazočnima najavio teme o kojima će govoriti u tom istom prostoru u kojemu se održao koncert, i kako bi ih oduševio da dođu na te večeri. Novogradiški niz multimedijskih predavanja održava se sklopu projekta “Europa za Isusa“ Adventističkog radija u svijetu i Hrvatske konferencije, pod naslovom “Objava nade”.

Miroslav Vukmanić


Gosti predavači u Osijeku

Gosti predavači u Osijeku

Prve subote u studenom 2023. godine imali smo prednost ugostiti u našoj sredini voditelja Odjela za mlade Hrvatske konferencije, Alena Hadžiefendića iz Maruševca. Tad su posebice mladi primili osobite blagoslove, jer im se obratio netko tko im je blizak, razumljiv i uvjerljiv i čije ih je osobno iskustvo obraćenja osvjedočilo i potaknulo da svoju mladost posvete Bogu i okuse radost hoda s Kristom u svakodnevnom životu.

Zadnji vikend u studenom nam je predavač dr. med. Benjamin Vukalović iz Zagreba u kratkom nizu od tri predavanja govorio o suncu, zraku, vodi te načinu prehrane kao zanemarenim čimbenicima u očuvanju zdravlja. U subotnjoj propovijedi slušali smo o važnosti povjerenja i zahvalnosti Bogu kao jedinom Izvoru našega mira i zdravlja, te o službi bližnjima kao pravom i učinkovitom lijeku. Nedjeljna prijepodnevna radionica s petnaestak polaznika pomogla je u praktičnom usvajanju svega što smo slušali. Zahvalni smo našem gostu što je s nama podijelio svoje znanje s područja medicine, i kroz popratne video zapise skladno spojio znanstvene dokaze s navodima Biblije i duhovne spisateljice Ellen G. White. Prenio nam je poruku kako nas zdrava hrana i stil življenja neće sačuvati od bolesti, niti su oni naš cilj i svrha, već su putokaz k spoznaji Isusa Krista kao Onoga koji je jedini jamstvo života i izobilja.

Gordana Balašević