Adventpress bilten

24. 05. 2024.

Iz Taiwana s ljubavlju

Iz Taiwana s ljubavlju

Dana 21. svibnja 2024. godine potpisan je sporazum ADRA-e Hrvatska s TX Foundation iz Taiwana. Njihovo geslo “Hodajuća dobrota za obrazovanje” nadovezuje se na ime te fondacije (TzuXing — hodajuća dobrota). Sporazum je potpisan s nakanom da se povećaju smještajni kapaciteti ADRA-inog Volonterskog centra u Donjoj Mlinogi, općina Petrinja, što će pomoći da se još bolje odgovori na potrebe mjesnog stanovništva.

Volonterski centar je neprestano aktivan, a s povećanjem smještajnih kapaciteta na ukupno 28 kreveta, kao i uređenjem vanjskog prostora s parkiralištem, odbojkaškim igralištem i mjestom za logorsku vatru, moći će ugostiti i smjestiti još više volontera, studenata iz različitih zemalja i mnogih drugih, kao i organizirati različite aktivnosti za djecu, mlade i mjesno stanovništvo.
Veliko hvala TX Foundation što su uvidjeli potrebe naše zajednice i što će svojim novčanim sredstvima omogućiti rast ADRA-inog Volonterskog centra!

Hvala i svima nazočnima koji su uveličali taj nama važan događaj.

Karolina Kovačević


Gospel koncert u Koprivnici

Gospel koncert u Koprivnici

Predivno, duhovno, muzikalno i blagoslovljeno! — dojmovi su s humanitarnog koncerta Gospel ansambla Agape održanog u Domu mladih u Koprivnici, 18. svibnja 2024. godine. Taj je događaj posebno obradovao članove županijske Udruge slijepih, koja obilježava sedamdeset godina djelovanja, jer je sav novac od prodaje ulaznica darovan za njihove potrebe. Ali to nije bila jedina obljetnica. Koncert u Koprivnici bio je jedan iz niza slavljeničkih koncerata Gospel ansambla Agape, kojim su obilježili četrdeset godina djelovanja. U najavi koncerta vjernica adventističke crkve u Koprivnici Iva Vitanović Jakopanec iznijela je mnoge zanimljivosti i uspjehe koje je Agape ostvario surađujući s poznatim glazbenicima i u medijima.

Od prikupljenog novca bit će kupljeni govorni softveri, čitač zaslona, sintetizator govora koji tekst pretvara u govor, i posebna tipkovnica za slabovidne osobe kako bi mogli koristiti računalo. O svemu tome govorio je na koncertu predsjednik Udruge slijepih Mario Šutalo, zahvalivši ansamblu Agape i svim prisutnima koji su kupnjom ulaznice poduprli taj glazbeno-humanitarni projekt. Osim iznosa prikupljenog od prodaje ulaznica, ljudi su mogli i dodatno donirati novac. Koncert se održao uz potporu Humanitarne organizacije ADRA Hrvatska i kršćanske adventističke crkve u Koprivnici, te ZAMP-a Hrvatskog društva skladatelja. Lokani mediji najavljivali su taj humanitarni koncert na portalima Drava.info i Glaspodravine.hr te na Radio Koprivnici.

Snažne pjesme kroz koje se slavi Bog pun ljubavi otvorile su srca mnogih koji su došli kako bi pomogli da se taj plemeniti cilj ostvari. Bez takve humanitarne priredbe ne bi bilo lako nabaviti opremu koja je potrebna slijepim osobama, budući da je takva oprema skupa. Cilj koncerta nije bio samo prikupiti novac, nego i približiti ljude Bogu, a to je svakako postignuto duhovnim porukama kroz pjesme i govore, jer je po ozračju u dvorani — i po dugačkom pljesku kojim su na kraju koncerta tražili još koju izvedbu — bilo vidljivo da su svi bili oduševljeni i ohrabreni.

Nakon koncerta vjernici koprivničke crkve priredili su ukusan domjenak na koji su uz članove ansambla Agape pozvali i svoje prijatelje te slijepe osobe iz Udruge za koju se održao taj koncert za pamćenje.

Vladana Kovačević