Adventpress bilten

29. 05. 2020.

Krštenje na Kupi u Sisku

Krštenje na Kupi u Sisku

Prohladnog i oblačnog Gospodnjeg dana, u subotu 16. svibnja 2010., u Sisku se zbio događaj za pamćenje. Svoj zavjet s Isusom Kristom kao osobnim Spasiteljem i Otkupiteljem učinio je mladić imena Ilfad Lelić, u svojoj trideset i šestoj godini. Na posebnom bogoslužju, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, provedeno vrijeme u mjesnoj adventističkoj crkvi Sisak je doista bilo blagoslovljeno. U bogatom programu svoja iskustva hoda uskim putom u borbi za istinsku i čistu vjeru prepričavali su brat Martin Grubanović iz Kutine i kandidat za krštenje Ilfad. Braća i sestre u Kristu pridošli su sa svih strana Sisačko-moslavačke županije, a posebni gosti bili su jedan Ilfadov prijatelj i njegov brat, koji su bili istinski oduševljeni prisutnošću na takvom svečanom bogoslužju po prvi puta u životu.

Nakon prvog dijela bogoslužja, s više automobila krenuli smo preko Sisačkog mosta na drugu stranu rijeke Kupe, na mjesto gdje smo odlučili obaviti obred krštenja. Uz pjesmu veće skupine vjernika, koji su pjevali himne “Zašto ne daš srce Kristu” i “Kristu dajem srce svoje”, pastor Daniel Purda i Ilfad Lelić spustili su se u Kupu koja im se nije učinila hladnom. Trenutak svečanog uzbuđenja zbog najvažnijeg čina u životu zagrijao je njihova srca i tijela. Čvrst bratski zagrljaj i čestitanje u svježoj rijeci bilo je zanimljivo prolaznicima i skupini djece koja se približila da vide o čemu je riječ. Šetači na drugoj obali rijeke, glavnoj šetnici u središtu grada, sa zanimanjem su promatrali ovaj nesvakidašnji lijepi događaj.

Nakon povratka u mjesnu crkvu Sisak bogati je zajednički ručak uz ugodno druženje potrajao do kasnih poslijepodnevnih sati. Radost u srcima nebeskih i zemaljskih svjedoka ovog predivnog događaja ostat će zauvijek. A dobri Bog neka blagoslovi novog brata Ilfada na Kristovom uskom putu vjere, da uz naše molitve ustraje do samoga kraja!

Daniel Purda


Svečanost krštenja u crkvi Zagreb 2

Svečanost krštenja u crkvi Zagreb 2

U subotu, 16. svibnja 2020. godine, u mjesnoj crkvi Zagreb 2 u Rakovčevoj ulici, nakon gotovo dva mjeseca neodržavanja bogoslužja zbog koronavirusne krize, održano je svečano bogoslužje u okolnostima posebnih epidemioloških mjera. Svoju odluku da stanu na pobjedničku stranu Gospodina Isusa Krista potvrdili su obredom krštenja naša nova sestra i brat u Kristu, Ana Brlić i Miljenko Marković.

Bogoslužje je obogaćeno pjesmama sastava mladih iz mjesne crkve Zagreb 2 i obiteljskog sastava Kovačević, a duhovnu poruku uputio je pastor Neven Klačmer. Obred krštenja predvodili su pastori koji su proučavali s Anom i Miljenkom, Neven Klačmer i Vladimir Janušić. Uz prigodne čestitke i poklone, poziv na odluku za sljedeće krštenje kroz pjesmu je uputio jedan od domaćina, pastor Darko Kovačević. Pastor Mladen Juričević u završnoj je molitvi stavio pred Boga donesene odluke. Ovaj jedanipolsatni skup na slavu Bogu okončan je proslavljanjem Božjeg slavnog vodstva u našim životima i Njegovoj velikoj zaštiti u našim životima.

Darko Kovačević