Agape u Mostaru

Glazba 22. 11. 2013.

Duhovna glazba i dragovoljni prilozi za djecu s posebnim potrebama u najpoznatijoj  dvorani u Mostaru, kulturnom centru „Herceg Stjepan Kosača“

U organizaciji ADRA-e Bosne i Hercegovine, u subotu 16. studenog 2013. godine, Gospel ansambl Agape održao je humanitarni koncert u Mostaru u korist djece s posebnim potrebama.

Iako je ansambl gostovao u Bosni i Hercegovini više puta, bio je to njihov prvi koncert u ovome gradu. Mostarke i mostarci oduševljeni gostima iz Zagreba koje su pratili i na Hrvatskoj televiziji u emisijama „Do posljednjeg zbora“ otvorili su srce i dušu za glazbu, duhovne poruke i dragovoljno skupljanje za humanitarnu svrhu koncerta.

Predstavnik ADRA-e, pastor Pavle Runić pozvao je prisutne u sredini koncerta da daju svoj dragovoljni prilog koji će se iskoristiti za senzorsku sobu osnovne škole djece s posebnim potrebama i za potrebe srednje škole djece s posebnim potrebama u Mostaru. Blizu tri stotine posjetitelja odazvalo se pozivu te je prikupljeno oko osamsto eura o čemu je, pred kraj koncerta pastor Runić izvijestio publiku, ponovno im se obraćajući.

Tom prigodom na pozornici su se pojavile i obje ravnateljice, osnovne i srednje škole djece s posebnim potrebama te su prigodnim riječima zahvalile publici u dvorani, Humanitarnoj organizaciji ADRA-i te posebno Gospel ansamblu Agape. Zajedno s njima došao je i jedan dječak iz osnovne škole koji je glasno rekao: „Hvala Agape!“ na opće oduševljenje u dvorani.

Oduševljenja nije nedostajalo niti za vrijeme cijelog koncerta koji je često bio popraćen pljeskom uz pjesme a nije nedostajalo niti ohrabrujućih duhovnih poruka. Publika je doista uživala u raznovrsnom programu koji je za nju tu večer priredio ansambl Agape te je bila očita obostrana simpatija koja se posebno pokazala na bisu kojeg je publika tražila i odslušala stojeći uz pljesak i opće dobro raspoloženje. Bio je to još jedan u nizu koncerata kojim je ansambl Agape obilježio 30 godina svog djelovanja.

Pastor Runić na kraju je pozvao prisutne, preporučujući pozivnice na izlazu,  na arheološka, povijesna i duhovna predavanja koja slijede u maloj dvorani „Herceg Stjepan Kosača“

Darko Kovačević