Anđeli na poslu

3. 12. 2015.

“Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo.” (Tužaljke 3,22)

Moj džip ima četiri sjedala i ja čvrsto vjerujem da anđeli zauzimaju ostala tri mjesta kad odlazim u kolportažu. Ako vam to zvuči čudno, samo razmislite o ovim nadahnutim riječima vezanim uz literarne evanđeliste: “Pod božanskim vodstvom pođi naprijed u svojem poslu. … Nebeski anđeli će te pratiti i pripremati ti put.” (Colporteur Ministry, str. 22) Budući da je anđeoska pratnja u mojem životu stvarna, oduševljena sam što oni zauzimaju mjesta pokraj i iza mene. Ja razgovaram s njima, pozdravljam ih i tražim njihovu zaštitu — njihov vid je svakako bolji od mojeg!
Jedne nedjelje, dok sam bila u kolportaži, doživjela sam strašnu nesreću u kojoj se moj džip survao niz strminu od šesnaest metara. Bilo je strašno! Upravo sam se zahvalila Isusu što me je pripremio za takvu kušnju. Dopustite mi da vam objasnim.
Jedne noći, točno tri tjedna prije nesreće, probudila sam se pod tako snažnim dojmom da mi se činilo kao da mi jedan glas jasno kaže: “Ustani i siđi.” Shvatila sam što se pod tim podrazumijeva, ustala iz kreveta i spustila se na koljena. Molila sam se razmišljajući o Božjim velikim obećanjima, a zatim o Velikoj borbi. Svakoga jutra, kad se nađem u svojem džipu, glasno se molim i naglas pozdravljam anđele koji me prate.
Onda je došla ta kobna nedjelja. Učinila sam isto ono što sam radila svakog jutra tri tjedna — pozdravila svoje anđele i pomolila se pred odlazak na put. Kad se nesreća dogodila, bilo je užasno. Ali hvala Bogu, život mi je bio pošteđen od sigurne smrti. Vjerujem da su moji anđeli tamo silno djelovali! Kao da je bila božanski pozvana, druga literarna evanđelistica našla se u neposrednoj blizini mjesta nezgode i točno vidjela što se dogodilo. Ona mi je doviknula: “Sestro Tobias, ustani! Dođi! Dođi i uzmi svoje torbe!” Hvala Bogu što sam je mogla čuti i što nisam imala nijedan prijelom. Moje torbe i knjige su bile svuda razbacane, a mladić koji je vidio nesreću, spustio se ravno niz strminu da mi pomogne pokupiti stvari.
Slavim Boga za Njegove anđele i njihovu čudesnu zaštitu. On me je blagoslovio kao literarnog evanđelista s punim radnim vremenom i Njegovom milošću uvijek ću Ga slijediti. Njegovo milosrđe doista nije presušilo!
Lidyia Cateau-Tobias, Trinidad i Tobago