Anđeo u bujici

1. 01. 2015.

“Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.” (Izaija 43,2)

Primo San je jednog petka održavao biblijske satove, a njegova supruga Betty otišla je dostavljati knjige svojim kupcima. Bio je to naporan dan za ovaj bračni par u obavljanju službe za Boga. Kiša je lila kao iz kabla cijeli dan. Sljedeće noći, negdje iza ponoći, jake vodene bujice sručile su se niz planinsku padinu. Shvativši da će voda i blato poplaviti i njihovu kuću, par se odmah užurbano uputio u viša područja. Primo se, međutim, sjetio nečega vrlo važnog i vratio se u kuću, dok se Betty nastavila spašavati.
Kad je Primo izlazio iz kuće, voda mu je već dopirala do struka i nije mogao dalje. Dozvao je svoju ženu pozdravljajući je kao da se posljednji put čuju i doviknuo joj da će se vidjeti na Nebu. Betty mu je odgovorila da se moraju pomoliti. Oboje su se pomolili. Primo je povikao: “Gospodine, danas sam održavao biblijske satove, a Betty je bila zauzeta raznošenjem Tvojih knjiga. Ako želiš da i dalje dijelimo tu blaženu nadu, molimo Te spasi nas!”
Noć je bila toliko mračna da nisu vidjeli gotovo ništa. Ali su čuli glasove ljudi kako nedaleko od njih stenju i dozivaju pomoć. Odjednom je do Prima došao veliki i snažni muškarac i rekao mu neka se čvrsto drži za njegovu lijevu ruku kad budu prelazili snažnu bujicu prema njegovoj ženi. Primo je poslušao ovu uputu i tako su zajedno prošli kroz vodu do Betty. Čovjek je zatim rekao Betty da se čvrsto uhvati za njegovu desnu ruku. S parom koji se držao za njegove obje ruke, čovjek je prešao preko vrlo snažnih vodenih bujica i odveo ih u više i sigurno područje.
Oni su se odmah okrenuli s namjerom da zagrle ovog čovjeka i izraze mu iskrenu zahvalnost što ih je spasio iz bujice, ali on je nestao. Shvatili su da je to bio anđeo i radosno zahvalili Bogu za čast uslišenja njihove molitve i slanja moćnog anđela da ih spasi. U toj žestokoj i golemoj oluji, koja je dobila naziv Tajfun Sendong, poginulo je na tisuće ljudi, a mnogi su ostali bez krova nad glavom.
Mi slavimo Boga što su Primo i Betty još živi i vjerno obavljaju službu zadobivanja duša kao literarni evanđelisti.
Vivencio R. Bermudez, Filipini

Leave a Comment