Biblija u Delnicama

11. 12. 2011.

Godina Biblije obilježena je i u Delnicama. U subotu 3. prosinca 2011. u popodnevnim satima mladi su s radošću održali prigodan program kako bi uzdigli posebnu, rukom prepisanu Bibliju. Biblija je stigla iz crkve Kočevje u Sloveniji. Primopredaja i susret dviju crkava, spoznaja da su svi sudjelovali u prepisivanju Svete Riječi bili su posebni. Biblija kao Božja Riječ slavila se kroz molitvu, pjesmu, recitaciju, iznošenje zanimljivih podataka o njoj, čitanje biblijskih redaka, i duhovnu poruku crkvi koju je imao mladi pastor Anton Matej Lukšić.

Glavna misao je bila da Božja Riječ ima silu za svakog čovjeka i da ona mijenja onoga tko ju vjerom prihvaća. Posebne su bile zajedničke pjesme gdje su svi mogli osjetiti Božju prisutnost i duh zajedništva u prepunoj crkvi.

Uz delničke vjernike te braću i sestre iz Kočevja, programu su prisustvovali i prijatelji i svi smo zajedno nastavili druženje uz domjenak. Svi su bili oduševljeni, potaknuti i ohrabreni. Prepisivanje Biblije vlastitom rukom bilo je predivno iskustvo, zahvaljujući projektu „Godina s Biblijom“. Već sljedećeg tjedna, 10. prosinca 2011. vjernici crkve Delnice nose Bibliju u Karlovac gdje su svi zajedno slavili Boga.

Nataša Mihelčić