Biblijsko krštenje u Puli

Adventpress 21. 06. 2024.

Vjernica Marina Maksan Grbac desetak je godina u našoj crkvi u Puli. Kad smo se prije godinu dana doselili u Pulu, mislio sam da je Marina krštena članica crkve. Marina je, zajedno sa svojom djecom, bila redovita u crkvi svake subote, i čak je bila zamoljena da priredi propovijed. Tako da su skoro svi vjernici crkve smatrali Marinu i formalnim dijelom crkve. Postojao je određeni broj vjernika koji je pratio njezino napredovanje na putu posvećenja tih desetak godina, i oni su znali da joj je potrebna i konačna odluka za zavjet s Bogom biblijskim krštenjem.

Dogodio se iznenadan udarac, naime Marinina majka umrla je razmjerno mlada. To je duboko potreslo Marinu, njezine sestre, baku i svu mnogobrojnu rodbinu, katoličke vjernike, i proizvelo ljutnju: “Bože, zašto si nam uzeo našu majku?” Marina je svojoj rodbini predložila da to obave kao adventistički sprovod, i bilo je tako. Na sprovodu i u susretima prije i nakon toga Marina i njezina rodbina našli su utjehu u Božjim obećanjima.

Tragičan događaj majčinog odlaska na počinak bio je poticaj da se iz prvobitnog razočaranja rodi odluka: “Ja trebam svoj život u potpunosti predati Bogu činom biblijskog krštenja.” Na radost svih vjernika crkve u Puli, mjesec dana nakon majčinog odlaska, Marina se našla u vodi i krštena je uronjavanjem po uzoru na njezinog Stvoritelja i Spasitelja Isusa Krista, 15. lipnja 2024. godine. Hvala Bogu za Marinu koja je spremna poslužiti Bogu i ljudima svojim mnogim darovima, a posebno biti primjer i poticaj svojima najdražima u obitelji!

Miroslav Lorencin