Jutarnji stih

Biser velike vrijednosti

„Nadalje: s kraljevstvom je nebeskim kao s trgovcem koji traži skupocjeno biserje i kad se namjeri na dragocjen biser, ode da proda sve što ima i kupi ga.“ (Matej 13,45.46)

Uspoređujući nebesko kraljevstvo s biserom, Krist je želio navesti svaku dušu da cijeni taj biser iznad svega. Posjedovati biser, što znači imati Spasitelja, simbol je istinskog bogatstva. To je blago iznad svakog zemaljskog blaga.

Krist je spreman primiti svakoga tko iskreno dolazi k Njemu. On je naša jedina nada, naš Alfa i Omega. On je naše sunce i naš štit, naša mudrost, naše posvećenje, naša pravednost. Samo Njegovom snagom naša srca mogu ostati u Božjoj ljubavi. …

Jednom prigodom Krist je upozorio svoje učenike da ne bacaju svoje bisere pred one koji nisu sposobni prepoznati njihovu vrijednost. … „Ne dajte svetinje psima!“ – rekao im je. „Ne bacajte svoga biserja pred svinje, da se, pošto ga pogaze, ne okrenu te vas rastrgaju!“ (Matej 7,6)

Kada su ljudi neosjetljivi, kada ne cijene biser velike vrijednosti, kada se ponašaju nepošteno prema Bogu i bližnjima, kada pokažu da je rod koji donose rod sa zabranjenog drveta, pazite da povezujući se s njima ne izgubite vezu s Bogom. …

Istina kakva je u Isusu stavlja nas u ispravnu perspektivu i održava nas tako. Istina je sidro duše, sigurno i čvrsto. Međutim, istina nije istina za one koji je ne slušaju. Kada muškarci i žene odlutaju od načela istine, oni uvijek iznevjeravaju sveto povjerenje. Neka svaka duša, na bilo kojem području djelovanja, usadi istinu u srce silom Svetoga Duha. Ako se to ne dogodi, oni koji propovijedaju istinu iznevjerit će sveto povjerenje. Liječnici će doživjeti brodolom svoje vjere. Pravnici, suci, senatori, postat će pokvareni, priviknut će se na mito; dopustit će sebi da budu kupovani i prodavani. Oni koji ne hode u svjetlu kao što je Krist bio u svjetlu, slijepi su vođe slijepih. „To su oblaci bez vode koje vjetrovi gone; besplodna stabla u kasnoj jeseni, dvaput umrla, iz korijena iščupana.“ (Juda 12) (Review and Herald, 1. kolovoza 1899.)


Komentiraj