Blagdansko obraćanje predsjednika Zlatka Musije

Izjave 31. 12. 2015.

U povodu Nove godine predsjednik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve Zlatko Musija obratio se vjernicima prigodnim riječima u prvoj emisiji adventističke internet televizije “Početak u petak”, koje u cijelosti prenosimo.

Prije svega, svim vjernicima želim obilje radosti i mira u ovo blagdansko vrijeme i u cijeloj novoj godini. Želja mi je da ovo posebno blagdansko ozračje iskoristimo na taj način da svoje oči i misli usmjerimo s prolaznih ljepota na neprolazne ljepote svijeta koji očekujemo.

Vjerujem da ćemo ovih dana naći vremena da gradimo ono što je najvažnije u životu, a to su dobri odnosi. Vjerujem da ćemo naći više kvalitetnog vremena za najbliže, za članove svoje obitelji; za one koji su zanemareni i ožalošćeni, za one koji su u posebnim potrebama. Neka odnosi i ozračje koji će vladati u ove blagdanske dane budu dobar uvod u cijelu godinu koja je pred nama.

Posebno vas pozivam da ne zaboravimo na Boga koji s nama želi biti osobni Prijatelj. On želi da Ga bolje upoznamo, da Ga zavolimo i da Mu služimo cijelim srcem. Stoga su ovi blagdanski dani prilika da svoje vrijeme i misli posvetimo Bogu, a ne samo sebi i našim najbližima.

Da bismo Boga bolje upoznali, pozivam vas da Novu godinu započnemo s navikom redovitog čitanja Biblije i druge duhovne literature. To može biti čitanje jednog poglavlja Biblije dnevno, čitanje jutarnjih stihova, proučavanje Biblije uz pomoć Pouke iz Biblije, ili čitanje jednog poglavlja tjedno iz knjige Patrijarsi i proroci, a još bolje — sve to zajedno. Također, početkom siječnja očekuje nas Deset dana molitve. To je iznimna prilika da se ujedinimo u molitvi i proučavanju Biblije.

Cilj svega toga je bolje upoznati Božji prekrasni karakter, upoznati Krista koji je Pobjednik u sukobu između dobra i zla. Također, cilj je da “na osnovi naše ljubaznosti i plemenitosti našeg karaktera svima bude potpuno jasno da mi u sukobu između dobra i zla stojimo na Kristovoj strani”. Stoga, neka kroz naše odnose i nesebičnu službu ljudi postanu svjesni da je Bog ljubav.

Zlatko Musija,
predsjednik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve