Blagoslovi poslušnosti

6. 08. 2014.

““Milje mi je, Božje moj, vršit volju tvoju, Zakon tvoj duboko u srcu ja nosim.”“ (Psalam 40,9)

Kakav je samo naš Bog! On vlada svojim kraljevstvom marljivo i brižljivo. On je podigao ogradu — Deset zapovijedi — oko svojih podanika da bi ih sačuvao od posljedica prijestupa. Zahtijevajući poslušnost zakonima svojega kraljevstva, Bog je svojem narodu osigurao zdravlje i sreću, mir i radost. On je svojim podanicima pokazao da se savršenstvo karaktera koje zahtijeva može steći jedino upoznavanjem s Njegovom riječju.
Pravi tražilac koji želi postati sličan Isusu u riječima, životu i karakteru razmišljat će o svojem Otkupitelju, i gledajući Njega, preobražavat će se u Njegovo obličje zato što se moli i čezne za naravi i umom Isusa Krista. … On čezne za Bogom. Povijest njegovog Otkupitelja, neizmjerna žrtva koju je prinio, sve to dobiva punu vrijednost u njegovim očima. Krist, Veličanstvo Neba, postao je siromašan da bismo se mi Njegovim siromaštvom obogatili; da budemo bogati ne samo sposobnostima, već i dostignućima.
To su bogatstva koja Krist iskreno želi da Njegovi sljedbenici steknu. Kada pravi tragalac istine čita Božju riječ i otvara svoj um da je primi, on svim svojim srcem teži za istinom. Ljubav, sućut, nježnost, uslužnost, kršćanska uljudnost, osobine koje će vladati u nebeskim stanovima — koje je Krist otišao pripremiti onima koji Ga ljube — obuzimaju njegovu dušu. Njegova odluka je čvrsta. On je odlučio stati na stranu pravednosti. Istina je našla put do njegovog srca i tu ostaje usađena djelovanjem Svetoga Duha, koji je istina. Kada istina zavlada srcem, čovjek to otvoreno pokazuje time što postaje upravitelj Kristove milosti. (TM 121,122)
Svaki upravitelj dobiva poseban posao koji treba obaviti radi unapređenja Božjeg kraljevstva. … Darovi govora, pamćenja i imovine trebaju se udružiti na slavu Bogu i radi unapređenja Njegovog kraljevstva. On će blagosloviti pravilnu upotrebu darova koje nam je dao. (CS 116)