Jutarnji stih

Bog iznenađenja

“Pokazao si mi putove života, svojom prisutnošću napunit ćeš me radosti.” (Djela 2,28)

Po lijepom sunčanom danu vlakom sam se vraćao kući umoran nakon više sati kolportaže. Nasuprot meni sjedio je sredovječni muškarac. Ubrzo sam saznao da je iz Bugarske, ali da trenutačno živi u Sankt Petersburgu u Rusiji.
Sjedili smo u tišini dok je vlak monotono kloparao po tračnicama. Uskoro smo započeli razgovor. Razgovarali smo o običnim stvarima: o problemima, brigama i raznim preprekama u svakidašnjem životu. Znajući da je najveća potreba čovječanstva Isus Krist, postupno sam usmjeravao naš razgovor prema duhovnim temama. Govorio sam mu o Bibliji — nadahnutoj knjizi koja je promijenila milijune života. Pozivao sam se na proročanstva i događaje koji će se zbivati pred kraj povijesti svijeta. Raspravljali smo čak i o temi od životne važnosti za nas — “kraju totalitarnog režima”.
Svjedočio sam mu zatim zašto vjerujem u Boga. Izgledalo je da govorim misaonom čovjeku s duhovnim zanimanjem koji je u potrazi za pravim životnim vrijednostima. Nažalost, nisam imao nikakvih knjiga u tom trenutku, ali sam mu želio pokazati naše knjige koje bi mu ukazale na Stvoritelja. Predložio sam mu da mu pošaljem neke knjige poštom i on je spremno pristao. A onda smo se rastali s izrazima uzajamnog poštovanja.
Po povratku kući, pripremio sam paket u koji sam stavio primjerak Velike borbe, zajedno s kasetom na kojoj je bila propovijed pastora Marka Finleyja. Zatvorivši paket, otišao sam na poštu, gdje mi je poštanska službenica objasnila da paketi moraju biti otvoreni i radi provjere na carini. Negodovao sam ne shvaćajući da je to bila Božja intervencija — On je imao plan.
Kad je paket bio otvoren radi provjere, službenica carine vidjela je Veliku borbu i upitala kakva je to knjiga. Objasnio sam da je to jedinstvena knjiga koja detaljno opisuje prošlost i proriče budućnost svijeta. Bio sam ugodno iznenađen kad je rekla da želi kupiti primjerak za sebe. Više nisam žalio što sam morao otvoriti paket!
Bog ima predivne načine na koje širi ovu važnu knjigu koja je ljudima životno potrebna. On me je još jednom na svoj božanski čudesni način iznenadio. Njegova iznenađenja donose mi radost.
Plamen Bosaški, Bugarska


Komentiraj