Bog mi je promijenio izgled

10. 11. 2015.

“Zar nisu svi (anđeli) službujući duhovi što se običavaju slati da služe onima koji imaju baštiniti spasenje?” (Hebrejima 1,14)

Godine 1970. naša skupina kolportera bila je ohrabrena od strane našeg vođe tijekom jutarnjih i večernjih zajedničkih bogoslužja. Jednog jutra ispričao nam je iskustvo jednog od svojih literarnih evanđelista koji je ispunio narudžbenicu za knjige u firmi bogate poslovne žene u pokrajini Negros Occidental. Kad joj je nakon tjedan dana literarni evanđelist knjige donio, žena ih je odbila platiti govoreći: “Vi niste čovjek od kojega sam naručila knjige — onaj je bio visok i zgodan!”
Srećom, jedan od njezinih radnika prepoznao je literarnog evanđelista i rekao: “Gospođo, pa to je taj čovjek. Njemu ste potpisali narudžbenicu i dali predujam za naručene knjige. On se i molio za vas.”
Vrlo iznenađena, upitala je: “Je li baš tako?” Budući da ju je njezin radnik uvjerio, platila je knjige.
Dok sam slušao to iskustvo tijekom našeg jutarnjeg bogoslužja, pomislio sam: Pa to je izvanredno! Sigurno mu je Bog promijenio izgled. Kad bih bar ja imao takvo iskustvo!
Samo mjesec dana poslije dobio sam novo područje za rad, ovoga puta kao vođa cijele skupine. Jedne večeri smo se molili za ljude s područja na kojem ćemo raditi sljedećeg dana. Rano ujutro krenuli smo u kolportažu. Primili smo od kupaca velik broj narudžbi i novca za depozit.
Poslije, kad smo im nosili knjige, možete li zamisliti moje iznenađenje kad mi je jedan kupac rekao: “Vi niste čovjek od kojeg sam naručila knjige!” Zatražio sam da pronađe potvrdu koju smo zatim usporedili s mojim primjerkom u bloku narudžbenica.
Kad se na kraju uvjerila da sam to bio ja, platila je i dobila knjige. Zatim je rekla: “Čovjek kojeg se sjećam bio je visok i zgodan i najviše sam zbog njega kupila knjigu.” Ja sam joj se ljubazno nasmiješio i rekao joj: “Gospođo, ne brinite se. Kada Isus dođe po drugi put, nas ćemo se oboje sastati s anđelom od kojeg ste naručili knjige.” Zajedno smo se pomolili i nakon srdačnog stiska ruke, ja sam otišao.
Sigurno je Bog promijenio moj izgled ili ga uljepšao toga dana kako bi ona naručila knjige! Bog sasvim sigurno zna kako će ostvariti svoje namjere s onima koji Mu služe u literarnom djelu.
Villy R. Tacapan, Filipini