Bog upravlja događajima

2. 02. 2015.

“Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41,10)

Maturirao sam na Filipinima i odlučio raditi kao literarni evanđelist prije nego što počnem studirati. Pridružio sam se studentima kolporterima iz Mountain View Collegea i bio s njima upućen na rad u Bacolod City. Nažalost, nismo prodali ni jednu jedinu knjigu tijekom cijela prva dva tjedna rada!

Jednog jutra, iako obeshrabren, odlučio sam otići sâm i raditi u jednoj gradskoj četvrti. I dok sam tako išao ulicom, u ušima su mi zazvučale riječi našeg vođe: “Ako vidite da su vrata otvorena, uđite!” Kad sam vidio jedna otvorena vrata, odmah sam ušao. A zatim sam ugledao dva velika vučjaka kako trče prema meni u punoj brzini. Izgledali su spremni za napad, kao da me žele rastrgati na komade. Zaustavio sam se dršćući od straha. Brzo sam izrekao: “Gospodine, pomozi mi!” Odjednom, iznenada, dva psa su se okrenula i počela se međusobno boriti. Pojavio se vlasnik kuće i rekao mi da brzo uđem u kuću, dok je on uzimao kantu vode i polijevao pse koji su se tukli. Prestali su i otišli u svoje kućice.

Čovjek je bio uznemiren zbog onoga što se dogodilo. Hranio je pse i nije shvatio da su vrata bila otvorena. “Stvarno ste me uplašili”, rekao mi je. “Ne mogu vjerovati da su psi u trku promijenili smjer kretanja i počeli se međusobno tući, kao da im je netko to naredio. Mislio sam da će vas rastrgati!” A zatim je upitao: “Tko ste vi i zašto ste ovdje?” Rekao sam mu da literarnim evangelizmom financiram svoj studij na koledžu. Pokazao sam mu niz biblijskih priča za djecu u deset svezaka. Bez ijedne riječi naručio je cijeli niz i izrazio želju da mu knjige budu dostavljene već tog poslijepodneva.

Na povratku kući zahvalio sam Bogu za ovo iskustvo. Iako traumatično, ono me je ojačalo i učinilo da se još više oslanjam na Boga.

Danas, dok nastavljam raditi za Gospodina, čvrsto sam uvjeren da nas Bog neće ostaviti usred problema i patnji. Vjerujem u Njega jer nam Njegova Riječ jasno kaže: “Podupirem te pobjedničkom desnicom.”

Eliseo Ocaparida, Filipini

Leave a Comment