Bogoslužja u Vinkovcima i Vukovaru

Adventpress 26. 01. 2024.

Uobičajeni redovni posjet predsjednika Jadranske unije konferencija, pastora Zlatka Musije, mjesnoj crkvi Vinkovci pretvorio se u malu saborsku subotu u Vinkovačkom okrugu, 20. siječnja 2024. godine. Vjernici iz ostalih mjesnih crkava te gosti izvan vinkovačkog okruga učinili su taj posjet još svečanijim. U petak navečer je pastor Musija održao duhovno predavanje u crkvi u Vukovaru, a u subotu u Vinkovcima. Prijepodnevni dio bogoslužja bio je sastavljen od sažetka 10 dana molitve, uz iznošenje iskustava tijekom toga razdoblja. Muški sastav pod vodstvom pastora Tihomira Saboa otpjevao je pjesmu “Vječna vrata”, a kroz pouke iz Biblije vodio nas je pastor Musija. U drugom dijelu bogoslužja opet je nastupio muški sastav pjevajući “Pjesma naša nek’ odjekne”. Središnju subotnju temu “Bog kojemu se divim” pripremio je pastor Zlatko Musija.

Vrijeme zajedničkog ručka iskoristili smo za razgovore, razmjenu iskustava, prisjećanje na davne susrete i uživanje u domaćinski brižno pripremljenoj hrani. Poslijepodnevna tema uslijedila je nakon predstavljenih aktivnosti Jadranske unije konferencija i nakon podjele diploma sudionicima završene zoom obuke za male skupine u organizaciji Adventističkog učilišta Friedensau. Blaženstva što ih je Isus izgovorio na Gori su bila na poseban, dubok i duhovan način predočene u poslijepodnevnoj propovijedi “Božje korjenite vrijednosti”.

Svečana i bogata subota završila je polusatnim sastankom svih sudionika obuke za male skupine. Razmjena iskustava, izazovi, prepreke, radost službe u maloj skupini, načini pristupa i prednosti službe u malim skupinama bile su neke od tema na tom sastanku. Poticajno bogoslužje ostavilo je traga na svim prisutnima. Posvećena služba zajednici, posvećeni karakteri, radost u hodu s Kristom jesu pokretači koji nas vraćaju natrag k izvoru —Božjoj riječi, Bibliji.

Dominik Ljubić