Bogoslužje na engleskom LiftedUp

Adventpress 13. 02. 2024.

LiftedUp nudi toplu i srdačnu službu Bogu s prilikom za povezivanje stranaca i domaćih ljudi u samom središtu Zagreba. Bogoslužje je osmišljeno s vizijom pružanja prostora u kojemu mladi mogu doživjeti Božju ljubav, prihvaćenost i osjećaj pripadnosti — i sve to na engleskom jeziku, kako bismo bili pristupačni raznolikoj zajednici u glavnom gradu. Svaki događaj pažljivo je osmišljen ne samo kako bi potaknuo duhovni rast, već i kako bi slavio bogatstvo međunarodnih kultura kroz uživanje u ukusima jela iz cijelog svijeta. Glavni cilj bogoslužja je stvaranje okruženja u kojem mogu procvjetati nova prijateljstva, na kojem pojedinci mogu pronaći Boga i prepoznati Njegovu dobrotu i ljubav u našim životima danas.

Prvo takvo bogoslužje imali smo 27. siječnja 2024. godine, a okupilo je više od šezdeset sudionika iz različitih zemalja: Filipina, Kine, Bolivije, Egipta, Burundija i domaćina Zagrepčana. Sudionici su imali priliku zajedno slaviti Boga, biti nadahnuti svjedočanstvom o preobražavajućem iskustvu mlade djevojke s Bogom, i uspostaviti nova prijateljstva. Pastor Dario Kovačević je imao ohrabrujuću poruku kroz koju je objasnio zašto se projekt zove LiftedUp (Uzdignuti). Uzimajući nadahnuće iz Ivana 12,32 gdje Isus kaže: “A kad ja budem uzdignut sa zemlje, privući ću sve ljude k sebi”, izvedeno je geslo projekta: “Mi uzdižemo Isusa, Isus uzdiže nas.” To odražava duboku ljubav koja je pokazana kroz Isusovu žrtvu na križu, i želju da živimo ispunjen život. Krajnji cilj nam je podijeliti tu izvanrednu ljubav koju smo primili i proširiti je na druge, omogućavajući im da također dožive ljepotu življenja s Bogom.

Namjera je upriličiti takva bogoslužja jednom mjesečno dok se projekt ne razvije u pravu redovnu međunarodnu crkvu s mnoštvom aktivnosti. Pozivamo vas da nam se pridružite s prijateljima koji žele upoznati Boga svake posljednje subote u mjesecu u osamnaest sati u Bauerovoj 2. A najviše od svega, sjetite nas se u svojim molitvama, da LiftedUp bude svjetionik jedinstva, prihvaćanja i duhovnog rasta u srcu Zagreba.

Ivana Šadek