Božanski Liječnik

25. 01. 2023.

“Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti — riječ je Jahvina.” (Jeremija 30,17a)

Krist ima svu silu na Nebu i na Zemlji. On je veliki Liječnik kojega trebamo pozvati kada patimo od tjelesne ili duhovne bolesti. On je pokazao da posjeduje apsolutnu vlast nad vjetrovima, valovima i ljudima opsjednutim zlodusima. Njemu su predani ključevi smrti i pakla. Pokoravaju Mu se Poglavarstva i Vlasti, čak i u Njegovom poniženju. …

Zašto ne pokažemo veću vjeru u božanskog Liječnika? Kao što je djelovao u slučaju uzetoga, tako će djelovati danas u korist onih koji Mu dolaze radi izlječenja. Mi imamo veliku potrebu za još većom vjerom. Uznemirena sam kada vidim da u našem narodu nema dovoljno vjere. Trebamo odmah stupiti u Kristovu prisutnost vjerujući da će iscijeliti naše tjelesne i duhovne slabosti.

Mi imamo premalo vjere. O kako bih željela potaknuti naše vjernike da pokažu vjeru u Boga! Ne trebaju misliti da moraju biti dovedeni u neko stanje dubokog uzbuđenja da bi pokazali vjeru. Sve što trebaju učiniti jest da vjeruju Božjoj riječi, isto onako kao što vjeruju jedni drugima na riječ. On je rekao i On će ispuniti svoju Riječ. Spokojno se oslonite na Njegova obećanja jer On misli ono što kaže. Recite: On mi se obratio preko svoje Riječi i On će ispuniti svako obećanje koje je dao. Nemojte biti uznemireni. Vjerujte u Njega. Božja riječ je istinita. Ponašajte se tako da svojim postupcima pokažete da se u Riječ nebeskog Oca može vjerovati. …

Nitko ne živi sebi. U Božjem djelu svakom je dodijeljena određena dužnost. Zajedništvo jača rad svakog pojedinca. Kako vjera, ljubav i jedinstvo vjernika jačaju, njihov se krug utjecaja širi i oni dosežu najdalje granice tog utjecaja, neprestano šireći pobjedu križa. (Selected Messages, sv. 1, str. 83,84)

Za razmišljanje: Kako u praksi mogu pokazati potpunu vjeru i povjerenje u nebeskog božanskog Liječnika? Zašto nemam dovoljno povjerenja u Isusa?