Božje ostale ovce

5. 07. 2015.

“Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka; i njih mi treba dovesti; one će čuti glas moj, te će biti jedno stado i jedan pastir.” (Ivan 10,16)

Dok sam jedne nedjelje kolportirao, sjeo sam ispred pretrpane crkve i slušao pastorovu propovijed. Čekao sam da bogoslužje završi kako bih mogao ponuditi svoje knjige članovima crkve — što je uobičajeno u nekim dijelovima svijeta. Dok sam čekao, došla je neka žena i sjela pokraj mene jer nije mogla pronaći mjesto u crkvenoj dvorani. Zvala se Daw Tin Win Nyun i bila je odana vjernica crkve.
Shvatio sam da je zainteresirana za spoznaju biblijskih istina jer je pozorno slušala pastorovu propovijed i zapisivala sve biblijske tekstove. Kad je bio odgovarajući trenutak, predstavio sam se i pokazao joj moje knjige. Zainteresirale su je i počela ih je listati, jednu po jednu. Unutra u crkvi ljudi su pjevali, davali svjedočanstva i slušali poruke, a Daw Tin Win Nyun je bila vani i Sveti Duh ju je navodio da kupi neke knjige. Imala je uza sebe samo novac za dar pa se raspitivala o mogućnostima obročne otplate ili kreditiranja. Pristala je na našu ponudu, tako da sam ispisao vaučer s određenim datumom kada će isplatiti posljednju ratu.
Toga dana otišao sam u njezin dom i mi smo se upustili u razgovor o dubokim i značajnim biblijskim istinama. Postavljala je mnoštvo dubokih pitanja. Zbog ograničenog vremena, nisam je bio u stanju često posjećivati, pa je predsjednik misije uredio da mladi propovjednik održava u njezinoj blizini evangelizacijske sastanke, a zatim i biblijske satove. Ona je gorljivo proučavala Bibliju i na kraju se krstila. Zatim je oduševila svojeg sina i unuku za proučavanje Biblije, tako da su i oni prihvatili adventnu vijest. Svi članovi njezine obitelji postali su adventisti, osim muža koji je trenutačno u Kanadi. Ona s radošću očekuje trenutak kad će podijeliti svoju novostečenu vjeru s njim kada se vrati.
Ova žena je pronašla vani ono što je istinski tražila zato što u njezinoj crkvi nije bilo mjesta one nedjelje ujutro. Sada ima svoje mjesto u Božjoj Crkvi ostatka. Isus je rekao: “Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka; i njih mi treba dovesti.” Proslavljam Boga zbog toga što slušaju!
San Khin, Mianmar