Božji plan B

16. 01. 2015.

“Ko ovca izgubljena ja zalutah: o, potraži slugu svojega, jer zapovijedi tvoje ja ne zaboravih.” (Psalam 119,176)

Jedne srijede rano ujutro kleknuo sam i upitao Boga: “Kamo da odem, i koga danas trebam sresti?” Odmah sam pomislio na bivšeg kupca kojem sam ostavio Bibliju džepnog formata, ali mi nije platio. Odlučio sam ga posjetiti.

Na recepciji u zgradi gdje je radio upitao sam Maggie smijem li posjetiti svojega kupca, ali mi je ona rekla da danas izbiva iz ureda. Zamolio sam je da pogleda knjige u mojoj torbi i ona je pristala. Čim ih je ugledala, odmah me je upitala jesam li adventistički kršćanin, na što sam potvrdno odgovorio. Dok smo razgovarali, tuda je prolazio direktor poduzeća prema svojem uredu i Maggie mi je rekla da je i on kršćanin. Bez ikakvog oklijevanja ušla je u njegov ured i pitala ga smijem li ga posjetiti i on je pristao.

Ušavši u njegov ured ja sam se predstavio i bio nemalo iznenađen kad sam saznao da preda mnom stoji bivši adventist. Objasnio mi je zašto je napustio Crkvu, a zatim me je pitao što imam u svojoj torbi. Pokazao sam mu sve što sam imao iznoseći prednosti svake knjige, a on je kupio cijeli niz naslova i platio gotovinom. Zatim je rekao: “Posao koji radite vrlo je važan. Potrebna je velika posvećenost i žrtva, za razliku od drugih poslova. Hvala vam što ste mi ponudili ove knjige.” A zatim mi je pružio dodatnu svotu novca i rekao: “Ovo je pomoć za vaš literarni rad.” Bio sam tako iznenađen i oduševljen!

Prije odlaska upitao sam ga smijem li se pomoliti za njega, a on je pozvao sve svoje osoblje u ured na tu molitvu. Kad sam se spremao otići, zaustavio me je i napravio dodatnu narudžbu za dva kompleta knjiga iz biblioteke za djecu, tri primjerka Velike borbe, četiri primjerka Isusovog života i CD, i sve je platio na licu mjesta.

Neka je slava Bogu što me je odveo k nekome koga je trebalo podsjetiti da ga Bog ljubi i želi da bude spašen. Mnogi su ljudi odlutali od Pastira i s ljubavlju trebaju biti vraćeni natrag u sigurnost Njegovog naručja.

Kila Fred, Papua Nova Gvineja