Božji vječni zalog

29. 05. 2013.

“On se uvijek sjeća svojega Saveza, riječi koju dade tisući naraštaja.” (Psalam 105,8)

Bog stoji iza svakog obećanja koje je dao. S Biblijom u ruci kaži: “Učinio sam kako si rekao. Ponavljam Tvoje obećanje: ‘Molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se!’” (Matej 7,7)
Duga oko prijestolja jamstvo je da je Bog istinit, da u Njemu nema promjene, da nema mijene svjetla i tame. Mi smo griješili protiv Njega i ne zaslužujemo Njegovu naklonost; ipak, On stavlja na naše usne najčudesniju molitvu: “Ne odbaci nas, rad’ imena svoga, ne sramoti prijesto Slave svoje, spomeni se i nemoj razvrći Saveza svog s nama!” (Jeremija 14,21) On se obvezao da će čuti naš vapaj kada iziđemo pred Njega priznajući Mu svoju nedostojnost i svoj grijeh. Čast Njegovog prijestolja stoji kao zalog da će ispuniti riječ koju nam je dao. (8T 23)
Svaki od nas koji nudi sebe Gospodinu u službu ne uskraćujući Mu ništa, dobiva snagu za postizanje nemjerljivih rezultata. Gospodin Bog obvezao se vječnim savezom da će udijeliti snagu i milost svakome tko se posvećuje poslušnošću Istini. (7T 30,31)
Tijekom te kratke molitve Nehemija je stupio u blizinu Kralja nad kraljevima i privukao na svoju stranu silu koja može obratiti srca kao što se skreću riječni tokovi (vidi Nehemija 1 i 2).
Molitva kakvom se Nehemija molio u času svoje potrebe sredstvo je koje kršćaninu stoji na raspolaganju u okolnostima kad ostali oblici molitve nisu mogući. Opterećeni radnici na užurbanim stazama života, natovareni i skoro svladani teškoćama, mogu poslati molbu Bogu i zatražiti Njegovo vodstvo. … U času iznenadne teškoće ili opasnosti duša se može obratiti Onomu koji je obećao da će priskočiti u pomoć svojim vjernim i odanim sljedbenicima kad god zavape k Njemu. U svim okolnostima, u svim prilikama, duša opterećena žalošću i brigama, ili pod udarom surovih kušnji, može naći sigurnost, potporu i pomoć u nepresušnoj ljubavi i snazi Boga koji drži svoje obećanje. (Izraelski proroci i kraljevi, str. 402)