Braća i sestre na istom putu, ali na različitim mjestima

Generalna-2015 6. 07. 2015.

5. srpnja 2015. | San Antonio, Texas, SAD [Katie Allen, tedNEWS]

 

Esther Knott, pomoćnica direktora Odjela za propovjedničku službu, uvodnom molitvom je započela večernji program koji se održavao u nedjelju, 5. srpnja. „Mi smo braća i sestre na istom putu, ali na različitim mjestima.“ Molila je Boga za pomoć u ponovnom posvećivanju sebe širenju evanđelja u različite dijelove svijeta.

[frame src=”http://www.ted-adventist.org/images/news/BlasiousRuguri_ECD_President.jpg” lightbox=”on” align=”left” ]

 

Blasious Ruguri, predsjednik Istočno-središnje afričke divizije (ECD), stajao je na pozornici među zastupnicima s tog područja odjevenima u tradicionalnu živopisnu odjeću.

[frame src=”http://www.ted-adventist.org/images/news/ECD.jpg” lightbox=”on” align=”left” ]

 

Uslijedilo je izvješće u kojemu su navedene široke inicijative poput inicijativa ‘Young People on the Move’, ‘Educating for Eternity’ i ‘Women in Action’, koje su pomogle u širenju crkve s 2,6 milijuna članova 2010. godine, na 3,1 milijun 2015. godine.

[frame src=”http://www.ted-adventist.org/images/news/JamesNix_on_W.Miller.jpg” lightbox=”on”  align=”left” ]

 

Između divizijskih izvješća mogli smo uživati u pjevanju Oksane Kozun, te zanimljivim govorima Jamesa Nixa, direktora ostavštine Ellen G White. Nix je slušatelje proveo kroz posebne događaje iz života Williama Millera zaključivši svoj govor navodom iz časopisa „The Midnight Cry“, od 5. prosinca 1844., tiskanog nakon Velikog razočaranja.

Tekst je pokazao Millerovu spremnost na podnošenje ruganja, ako je to značilo da je Bog omogućio još malo vremena za spasenje ljudi. „Iako sam se dvaput razočarao, još uvijek nisam utučen i obeshrabren…. Svoj sam um usmjerio na neko drugo vrijeme, i namjeravam kod toga ostati sve dok mi Bog ne da više svjetla.“

[frame src=”http://www.ted-adventist.org/images/news/GuillermoBiaggi_ESD_President.jpg” lightbox=”on” align=”left” ]

 

Predsjednik Euro-azijske divizije (ESD), Guillermo Biaggi, prikazao je video izvješće na temu „Time To Act“, u kojem je pokazano kako je u nekim zemljama, nakon dugogodišnje komunističke vladavine, vrlo teško širiti evanđelje zbog različitih ograničenja, poput zakonske zabrane crkvenih aktivnosti izvan crkvenih zgrada.

[frame src=”http://www.ted-adventist.org/images/news/ESD.jpg” lightbox=”on” align=”left” ]

 

Stoga je osobno proučavanje jedini način napretka u nekim područjima, jer je svjedočenje izvan crkvenih građevina tek budući korak koji treba poduzeti. U videu je prikazano kako su u nekim područjima poduzeti veliki napori, poput izgradnje četverokatne zgrade u Minsku za samo 45 dana, zgrade koja je postala utjecajno duhovno središte, te kako su dvije konferencijske zgrade pretvorene u adventističke osnovne škole.