"Čekali smo vas"

24. 05. 2015.

“Gledajte, preko gora hrli glasnik, on naviješta: Spasenje!” (Nahum 2,1)

Bog je preko brojnih studenata literarnih evanđelista mijenjao živote ljudi. Tijekom tog procesa i njihov je život bio znatno promijenjen.

U Salinasu u Kaliforniji, Raeann je bio iznenađen osmijehom dobrodošlice i riječima: “Stigao si!” nakon što je pokucao na vrata. Žena iz kuće, Josie, nastavila je: “Ti si student, zar ne?” U tom je trenutku kući stigao njezin muž i Josie je počela radosno mahati rukama: “Studenti su stigli, studenti su stigli!” Čim je izišao iz automobila, njezin muž je uzviknuo: “Čekali smo vas!”

Raeann je bio zapanjen. Tada je Josie rekla: “Čekali smo vas više od godinu dana. Imate li knjige koje mi još nemamo?”

Zatim su čuli čitav historijat kako je došlo do ovakvog pozdrava: prije četiri godine na njihova je vrata pokucao student literarni evanđelist, ali ga je Josie odbila. Sljedeće godine odbila je još jednog studenta. Treće godine je kupila DVD Douga Batchelora Final Events (Završni događaji) koji je pogledala i koji joj se svidio. Sljedeće godine (2011.), opet je pokucao jedan student i Josie je kupila Veliku borbu za svojeg muža. U siječnju 2012. izabrala je jednu knjigu, pročitala ju je dvaput i sada ju je čitala treći put.

U tom je trenutku stigao vođa Raeannove skupine i stupio u razgovor s mužem, koji je rekao: “Zašto vi studenti ne dolazite svakih šest mjeseci umjesto samo jednom godišnje? Koliko tražite za ove knjige? Je li dvadeset dolara za svaku knjigu dovoljno?” Pokazao im je zatim svoju bogatu biblioteku kršćanskih knjiga i onda izabrao šest Raeannovih knjiga dajući uza sve to i donaciju od stotinu dolara. Raeann im je rekao adresu mjesne adventističke crkve i pozvao ih da je posjete.

Već sljedeće subote Josie je došla u crkvu. Nakon bogoslužja svi studenti (petnaestak) okupili su se oko nje i ona im je rekla: “Nikada nemojte prestajati raditi to što radite. Ja sam odbijala studente dvije godine zaredom!” Zatim je dodala: “Nedavno sam razgovarala sa svojim pastorom o suboti i on mi je rekao da odem. Biblija mi je sada postala bliža i življa nego bilo kada u posljednjih dvadeset godina.”

Adventistički pastor pomolio se za Josie sa studentima literarnim evanđelistima koji su joj pravili društvo. Kad je završio, ona je plakala. “Evo ovako će biti na Nebu”, rekla je.

Heather Krick, SAD