Centar za podršku i savjetovanje u Puli

Adventpress 29. 07. 2022.

U četvrtak, 5. svibnja 2022. godine u devetnaest sati, u Zagrebačkoj ulici 10 u Puli svečano je otvoren Centar za podršku i savjetovanje “Ruka podrške — Helping hand”. Centar je otvoren uz prigodne riječi voditelja projekta Miše Havrana i suradnika, uz nazočnost lijepog broja prisutnih građana. Voditelj projekta je naglasio veliku važnost i prednost da grad Pula dobiva takav centar u kojem će građani moći pronaći podršku i dobiti savjet kako prevladati životne izazove. Uzimajući u obzir utjecaj pandemije, potresa, a sada i rata u Ukrajini na kvalitetu života te na zdravlje svih nas, ovaj centar će biti od iznimnog značaja za našu zajednicu. Pored pojedinačnih razgovora sa stručnim osobama, planira se i besplatno posuđivanje knjiga, organiziranje raznih tečajeva i radionica, povremene akcije provjere zdravstvenog stanja te sličnih sadržaja koji mogu pomoći građanima u poboljšanju kvalitete
življenja.

“Ruka podrške” je jedinstveni centar za podršku i savjetovanje, koji će pružati besplatnu pomoć svim dobnim skupinama kojima je potrebna pomoć na području zdravlja, međuljudskih odnosa, odgoja djece i duhovnosti. Projekt provodi stručni tim koji čini: Paul Zlatko Pavlović, dr. med., MD; dr. Lidija Godina, phd., MA; Roberta Katačić, dr. med., MPH i mr. th. Mišo Havran, MTS. Riječ je o ljudima s dugogodišnjim iskustvom u pružanju pomoći potrebitima, i svi će oni rado u ugodnoj i diskretnoj atmosferi saslušati te ponuditi korisne savjete. Projekt djeluje pod pokroviteljstvom Zdravstvenog odjela Kršćanske adventističke crkve — Transeuropske divizije, Jadranske unije konferencija i Hrvatske konferencije, u suradnji sa stručnim ljudima na spomenutim područjima.

Centar će biti otvoren od ponedjeljka do četvrtka, od 10 do 13 sati i od 16 do 18 sati. Pored toga, svi građani koji se zanimaju za takvu vrstu podrške moći će se javiti i na telefon: +385 97 654 7647 ili na e-mail adresu:  rukapodrskepula@gmail.com .

Mišo Havran