Cijela će Zemlja biti osvijetljena

5. 02. 2014.

““Poslije toga opazih nekoga drugog anđela gdje silazi s neba. Imao je veliku moć, i zemlja se rasvijetli od njegova sjaja.”“ (Otkrivenje 18,1)

Kraj svih stvari je na dohvat ruke. Bog djeluje na svaki um koji je otvoren za primanje dojmova Njegovog Svetoga Duha. On šalje vjesnike da upute upozorenje na svakom mjestu. Bog iskušava privrženost svojih crkava i njihovu spremnost da pokažu poslušnost vodstvu Duha. Znanje će se povećavati. Nebeski poslanici trebaju biti viđeni kako žure tamo-amo, tražeći na svaki mogući način da upozore ljude na nadolazeće sudove i objave Radosnu vijest o spasenju preko našega Gospodina Isusa Krista. Mjerilo pravednosti treba biti uzdignuto. Božji Duh djeluje na srca ljudi, a oni koji odgovore na Njegov utjecaj, postat će svjetlo svijetu. Oni se svuda mogu vidjeti kako prenose drugima svjetlo koje su primili kao što su to činili po silasku Svetoga Duha na blagdan Pedesetnice. I kad su dopustili da njihovo svjetlo zasja, primali su sve više i više sile Duha. Zemlja se zasvijetlila od Božje slave. (RH, 16. srpnja 1895.)
Vidjela sam da će ova vijest završiti djelo sa silom i snagom koja će daleko nadmašiti ponoći poklik. Božji sluge, naoružani silom odozgo i ozarenih lica koja svijetle svetom odanošću, izišli su da objave vijest s Neba. (Rani spisi, str. 225)
Mnogi su hvalili Boga. Bolesni su bili izliječeni; činjena su druga čuda. Viđen je duh posredovanja, upravo onakav kakav je bio izražen uoči velikog blagdana Pedesetnice. Stotine i tisuće su viđene u posjetu obiteljima i kako pred njima otvaraju Božju riječ. Srca su bila osvjedočena silom Svetoga Duha i duh pravog obraćenja bio je očigledan. Na svakoj strani vrata su bila širom otvorena za objavljivanje istine. Činilo se da je svijet obasjan nebeskim utjecajem. (9T, 126)

Leave a Comment