Čovjek s Golgote

14. 06. 2023.

“Ako tko hoće ići za mnom, neka se odreče samog sebe, neka svaki dan uzme križ svoj i neka me slijedi.” (Luka 9,23)

Da bi bili očišćeni i ostali čisti, adventisti sedmoga dana moraju imati Duha Svetoga u svojim srcima i u svojim domovima. Gospodin mi je pokazao da će On, kad se današnji Izrael ponizi pred Njim i očisti hram duše od svake nečistoće, čuti njihovu molitvu za bolesne i blagoslovit će ih svojim lijekovima za tu bolest. Kada čovjek u vjeri učini sve što može u borbi s bolešću koristeći jednostavne metode liječenja koje je Bog dao, njegov će trud Bog blagosloviti.

Ako nakon mnogo danog svjetla Božji narod bude njegovao loše navike popuštajući sebi i ne mijenjajući se, morat će snositi sigurne posljedice prijestupa. Ako po svaku cijenu bude ustrajavao na zadovoljenju iskvarenog apetita, Bog ga neće spasiti čudom od posljedica njihovog popuštanja. “U mukama ćete ležati.” (Izaija 50,11) …

O, koliko njih gubi najbogatije blagoslove koje Bog za njih čuva u zdravlju i duhovnim ostvarenjima! Ima mnogo duša koje se bore za pobjedu i blagoslove da bi mogle učiniti neku veliku stvar. Zbog toga stalno osjećaju da se moraju silno boriti u molitvi i suzama. Kad bi ove osobe s molitvom istraživale Pisma ne bi li spoznale Božju volju i onda iz srca činile Njegovu volju bezuvjetno i bez popuštanja, one bi našle odmor. Sav očaj, sve suze i borbe neće im donijeti blagoslove za kojima teže. Moraju se odreći sebe. Moraju izvršiti zadaću koja im je povjerena uz obilje Božje milosti koja je obećana svima koji je budu vjerom tražili.

“Hoće li tko za mnom,” kaže Isus, “neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom.” (Luka 9,23) Slijedimo Spasitelja u Njegovoj jednostavnosti i samoodricanju. Riječju i svetim življenjem uzdignimo Čovjeka s Golgote. Spasitelj je jako blizu onima koji se posvete Bogu. Ako je ikada bilo vrijeme za djelovanje Božjeg Duha na naše srce i život, sada je to vrijeme. Prihvatimo ovu božansku silu kako bismo mogli živjeti u svetosti i predaji sebe. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 9, str. 132-134)

Za razmišljanje: Koji ću križ danas uzeti dok nastojim živjeti svetim životom?