Vijesti

Dan mladih u novogradiškom okrugu

Dana 16. ožujka 2019. obilježen je šesti po redu Global Youth Day, odnosno Dan mladih u Adventističkoj crkvi u svijetu. Toga dana su mladi diljem svijeta na različite načine  služili  društvenoj zajednici, pa smo se i nas dvadesetak mladih i onih koji se tako osjećaju  okupili u crkvi u Novoj Gradiški i uključili u akciju činjenja dobra ljudima koji žive oko nas. Nakon što nas je budući pastor Dominik Ljubić u prvom dijelu bogoslužja ohrabrio lijepom propovijedi, otišli smo u Dom za starije i nemoćne obitelji Janošević te tamo obradovali  i razveselili štićenike   pjesmama, ohrabrujućim riječima iz Biblije te košarom punom voća. Svojim dolaskom ugodno smo iznenadili  štićenike doma, a njihova radost i zadovoljstvo mogli su se vidjeti na njihovim licima i u spontanim reakcijama. Mnogi su  zapjevali, a neki čak i zaplesali u ritmu pjesama koje su slavile Boga i Njegovu ljubav. Uljepšali smo im tu subotu, koja će i njima i nama ostati u lijepom sjećanju.

Zatim smo otišli u središte grada i u pješačkom dijelu postavili  štand s literaturom i plakatima koji promiču zdrav način življenja. Ispred  štanda smo pjevali i svirali, što je privuklo  prolaznike koje je lijepi sunčani dan izmamio u šetnju u većem broju  nego inače. Imali smo i zdravstveni kutak, u kojem smo sugrađanima mjerili krvni tlak i šećer u krvi, a naš “dežurni liječnik” je dijelio savjete i odgovarao na pitanja vezana uz zdravlje.

Prolaznici su pokazali veliko zanimanje za sve ponuđeno, tako da smo imali pune ruke posla. U pjesmi nam se pridružio jedan mladić koji je i sam namjeravao svirati prolaznicima, ali smo bili glasniji pa nam se jednostavno pridružio  u pjevanju kršćanskih pjesama. Kroz pjesmu smo se zbližili i sprijateljili, tako da je došao s nama i u crkvu, gdje smo nakon zajedničkog ručka nastavili zajedno pjevati. Još jedan zanimljiv i neplaniran, ali svakako radostan susret je bio kad je do nas došla Antonija Kraljić s roditeljima, za koju je Gospel ansambl Agape nedavno u Požegi održao lijepi humanitarni koncert. Antonija nam se s roditeljima kasnije pridružila  u crkvi, gdje smo se uz ručak u ugodnom razgovoru još više zbližili i upoznali.

Nakon ručka smo imali poslijepodnevno bogoslužje, na kojem smo izmijenili  dojmove i izrazili zadovoljstvo svime što smo doživjeli te zaključili da čineći dobro, primamo dvostruki blagoslov. Osjetili smo radost u davanju sebe i svojih darova našim bližnjima  te zaključili da bismo trebali češće izići među ljude i, zadovoljavajući njihove potrebe, na najbolji način prenositi im Radosnu vijest o Božjoj ljubavi. Zahvalni Bogu na svemu i  puni lijepih iskustava i dojmova te volje za buduće misijske aktivnosti, završili smo naš Global Youth Day.

Vedrana Brkić

        

Podijeli