Dar koji nastavlja davati

17. 04. 2015.

Prije dvije godine jedna metodistička obitelj kupila je Bibliju od Manase, literarnog evanđelista, da bi je dala na dar svojem pastoru, velečasnom Koroiju. Poklonili su mu je nakon nedjeljnog ručka u njihovoj kući. Nisu znali kako će taj poklon velečasnom Koroiju i njegovoj obitelji utjecati na cijelu njegovu crkvu.

Godine 2012. velečasni Koroi je odvojio dosta vremena da upozna uvod u proučavanje na poleđini Biblije. Detaljno je proučio temu o upraviteljskoj službi i počeo razgovarati sa svojom obitelji kako da provedu biblijsku istinu koju je pronašao.

Kasnije je zatražio od svoje obitelji da ga podupre dok tim istinama bude poučavao vjernike svoje crkve. Rekao je članovima da je Duh utjecao na njega da im kaže kako bi trebali prestati piti kavu (tradicionalno piće), jer to kalja njihovo tijelo koje je hram Svetoga Duha.

Zatim je rekao da mu je Sveti Duh otkrio da određene namirnice kao što su školjke, svinjetina, neke vrste ribe itd. nisu pogodne za jelo iz zdravstvenih razloga. Zatim je jedne nedjelje propovijedao da mu je Sveti Duh rekao da je pravi dan odmora subota, koju svetkuju adventisti.

Kada smo Manasa i ja posjetili velečasnog Koroija, on je rekao: “Bio sam pastor i proučavao Bibliju mnogo godina. Ali ovo je prvi put da sam saznao nešto posebno o našoj zajednici s Bogom i što znači biti Učiteljev upravitelj. Vrlo sam uzbuđen što mogu podijeliti ove istine sa svojom crkvom.”

Članovi Metodističke crkve uče istinu od ovog pastora, a on je bio pozivan da propovijeda ove istine i u drugim crkvama u okviru metodističke zajednice.

Mi slavimo Boga što se koristi tiskanom riječju da bi proširio posljednju poruku nade po svijetu.

Peni Vula, Fidži