Adventpress

Dopisna biblijska škola

Danas je internetska tehnologija gotovo eksplodirala. Dokaz su raznovrsna internetska izvješćivanja u ovim neočekivanim okolnostima s pandemijom virusa COVID-19. Kako bi izgledao rad i mnogobrojne aktivnosti uprave, propovjednika i vjernika Kršćanske adventističke crkve da u ovo doba nemamo spremnu tehnologiju i obučene ljude? Veliki je blagoslov što danas, koristeći sve mogućnosti interneta kao medija, možemo nesmetano nastaviti s radom i naviještanjem Božje riječi. Osobno smatram da današnje vrijeme zahtijeva veliku promjenu pristupa u našim evangelizacijskim aktivnostima.

Suvremenom tehnologijom služi se gotovo sve stanovništvo, pa je stoga logično da je iskoristimo i za širenje Radosne vijesti, odnosno troanđeoske poruke.

Prošle se godine kod nekolicine mladih Zagrepčana rodila zamisao da osuvremenimo rad dobro nam poznate Dopisne biblijske škole (DBŠ). Okupili smo se, razradili naše zamisli, zasukali rukave i bacili se na posao, moleći se za Božje vodstvo i tijekom cijelog projekta. S početkom 2020. godine puštena je u rad internetska stranica https://biblijskeistine.hr/ .

Cilj nam je omogućiti pohađanje i završavanje svih naših biblijskih tečajeva putem interneta. Prednosti su mnoge, a tečaj je dostupan svima koji se služe internetom, odnosno email adresom. Mogućnosti promidžbe su mnogo jednostavnije, dalekosežnije, brže i jeftinije. Korisnici sami biraju brzinu proučavanja koja im odgovara. Preglednije i organiziranije se mogu pratiti svi polaznici tečaja, što voditeljima uvelike olakšava administrativne poslove. Nema više muka s čitanjem zahtjevnijih rukopisa. Također, prednost je i stvaranje baze podataka (odgovora), što nam pravi veliku uštedu vremena; jer ako, primjerice, imamo dva ista pitanja od dva različita korisnika, možemo iskoristi već postojeći odgovor uz potrebne prilagodbe.

Načelo rada je isto kao kod “papirnatog” tečaja: nakon pročitane lekcije, odnosno teme, slijedi nekoliko pitanja. Korisnik pritom može postaviti i dodatna pitanja ili komentare, ukoliko ih ima. Rezultate i odgovore/komentare korisnik zatim dobije na vlastitu email adresu.

Trenutno se na stranici nalazi tečaj “Otkrijmo”, a uskoro će se naći i tečaj “Credo”. Cilj nam je ponovno oživiti Dopisnu biblijsku školu u online i papirnatom obliku, tako da Radosna vijest o Bogu i čovjekovom spasenju može nastaviti trčati punom snagom, jer se nalazimo pred samim krajem naše ovozemaljske utrke.

A sad onaj zanimljivi dio — dosadašnji rezultati. U ovoj godini, od siječnja do sredine travnja, imamo sljedeće podatke:

Na kraju vas sve pozivam da poduprete ovaj projekt svojim molitvama, osobnim zalaganjem (upućivanjem ljudi na našu stranicu) i, ukoliko vam je moguće, novčanom potporom. Za sva pitanja, slobodno me možete kontaktirati: + 385 99 488 9151.

Goran Nagradić

Podijeli