Deset adventista smrtno stradalo u masakru na Sveučilištu Garissa

Vijesti 17. 04. 2015.

Mjesne adventističke crkve u Garissi, u Keniji, poručuju da molimo za sve koji su pogođeni ovom strašnom nesrećom

Naoružani napadači upali su na Sveučilište u Garissi, u Keniji, 2. travnja, i usmrtili 147 osoba. Objavljeno je kako su članovi terorističke skupine ciljano ubijali kršćanske studente, a među njima je bilo i 10 adventističkih kršćana.

Među ubijenima je i Eric Nyumbuto, vođa studentske Kršćanske adventističke crkve na sveučilišnom kampusu.

Stanley Rotich, vjernik mjesne Kršćanske adventističke crkve u Garissi, izvjestio je kako se nalazio u obližnjoj zgradi kada je začuo pucnjeve, što ga je potaknulo da nazove Nyumbutoa. Razgovor je naglo prekinut kada je isključen telefon. Kasnije je čuo da je njegov prijatelj ubijen.

Tijekom napada 500 studenata je uspjelo pobjeći, a nekolicina je teško ranjena.

Jedan od prvih policajaca koji je odgovorio na napad bio je Philmon Okal, vođa subotnje škole u mjesnoj adventističkoj crkvi u Garissi.

“Riječima nije moguće opisati koliko je strašan ovaj događaj. No, ovaj me napad podsjetio kako je Isusov dolazak vrlo blizu”, rekao je Okal. “Moramo nastaviti nadati se onom danu kada nasilja, smrti i razaranja više neće biti.”

Do sada je uhićeno nekoliko osoba koje su povezane s napadom i kenijska vlada je obećala kako će pravda brzo stići sve koji su bili uključeni u napad.

Ovo je do sada najsmrtonosniji napad u Keniji u zadnjih dvadeset godina. Skupina koja je preuzela odgovornost za napade ista je ona koja je izvršila napad na Westgate Mall u Nairobiju, u Keniji, 2013. godine.

Kršćanska adventisička crkva oplakuje studente koji su smrtno stradali prošlog tjedna. Vjernici mjesne Kršćanske adventističke crkve u Garissi poručuju: “Srca su nam slomljena zbog ovog nerazumnog događaja. Molite za sve koji su pogođeni ovom strašnom nesrećom.”

Adventpress