Jutarnji stih

Dnevna načela za život

“Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika!” (Tužaljke 3,22.23)

Svoju Bibliju i knjigu The Story of Redemption (Povijest spasenja) dobio sam od najmlađeg sina moje tete. Dok sam čitao knjigu, plakao sam i natapao je suzama pokajanja, a zatim sam prihvatio Isusa Krista. Razmišljao sam o opisanim prizorima s Golgote i odlučio živjeti kršćanskim životom. Nakon što sam pročitao da je literarni evangelizam samouzdržavajuća djelatnost,uputio sam samome sebi izazov da ću raditi ovaj važan posao!

Odlaženje u domove ljudi, međutim, bilo je lakše na riječima nego u stvarnosti. Plašio sam se i strepio što će mi ljudi reći. Mogao sam samo izustiti: “Molim vas, pročitajte bar jednom tu knjigu”, prije nego što bih otišao. I dok sam se tako osjećao očajan i potišten, dobio sam savjet od našeg potpredsjednika, koji mi je rekao: “Literarni rad zahtijeva mnogo više od proučavanja Biblije i molitve.” Pozvao me da

• se naoružam Biblijom, molitvom kao i stavom uma: to je moj posao, ja sam za njega zadužen.

• stalno razmišljam kako se odnosim prema drugima i kako da se u tome poboljšavam.

• razmišljam o literarnom evangelizmu kao o njegovanju vrta – sadnji, zalijevanju, gnojenju.

• kategoriziram ljude koje ću ponovno posjećivati da bi ih ohrabrio, saznao za njihove potrebe i zatim ustrajao u njihovom redovnom posjećivanju.

Zaključio sam da me Bog, kad primjenjujem ova načela u svojem svakidašnjem životu, može upotrijebiti u svojoj službi. Sjećam se jedne žene koja je izgledala elegantno i profinjeno i koja je rado prihvatila naš časopis. Vjerujući u vodstvo Svetoga Duha, otišao sam je ponovno posjetiti. Opet me je ljubazno dočekala. Dok sam se u sebi tiho molio, ispričao sam joj kako sam prvi put prihvatio Evanđelje, kako sam u suzama pročitao knjigu The Story of Redemption i kako sam nastavio rasti u vjeri. Ona mi je zahvalila za moje objašnjenje, a i sama je poslije prihvatila Evanđelje.

Sada, dok radim s literaturom, ja se upisujem u svoju radnu knjigu na početku svakog radnog dana, baš kao kad bih išao na posao u neko poduzeće, a zatim krećem u susret ljudima i njegovanju odnosa s njima. Ovaj se posao ne sastoji samo od molitve i svakodnevnog čitanja Biblije – već i od rasta u vjeri i prihvaćanja Njegovog milosrđa koje se “obnavlja svako jutro”.

Eun Sung Kim, Južna Koreja


Komentiraj