Dobre misli

6. 10. 2015.

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam — riječ je Jahvina — naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29,11)

Kad se netko pridruži literarnom djelu, shvati da u svemu ovisi o Bogu. Zahvaljujući Božjim blagoslovima i stalnim iskustvima Njegove brižne skrbi iz prve ruke, pronalazi mir i radost u Božjem vodstvu. Moja supruga i ja iskusili smo obilne blagoslove u svojem misionarskom djelovanju, a to je bilo posebno izraženo tijekom 2011. godine. Tada smo podijelili više od tisuću traktata i časopisa i doživjeli mnoge druge blagoslove, uključujući i one koji slijede.
Jedan od naših kupaca, neadventist koji radi u velikoj bolnici, podijelio je više od stotinu traktata o Danielovim proročanstvima svojim pacijentima. U prosincu smo svojim kupcima podijelili više od dvadeset kompleta lekcija iz Daniela i Otkrivenja, pet primjeraka knjige Connecting With Jesus (Povezivanje s Isusom) pojedinim obiteljima i više od dvadeset primjeraka Put Kristu i National Sunday Law (Nacionalni nedjeljni zakon) kupcima koje redovno posjećujemo. A uz to smo prodali knjiga u vrijednosti većoj od milijun naira (oko 6.000 eura) u roku od samo šest mjeseci — što je veći uspjeh nego što smo ga ikada dosad ostvarili, čak i tijekom cijele godine. Na području službe u zatvorima moja supruga je podarila nekim zatvorenicima nekoliko poklona kao i traktata za koje se nadamo da će ispuniti njihove tjelesne i duhovne potrebe.
U radu s ljudima moja žena je upoznala čovjeka u njegovoj radnji, koji je bio umoran od života i razmišljao da je svaka nada izgubljena. Pitao se što da radi. Dok je razgovarala s njim, došao je do takvog osvjedočenja da joj je ispričao o stvarima koje je planirao. Rekao joj je da je kovao planove da izvrši zlo djelo kako bi se obogatio. Ali nakon razgovora s njom, odlučio je da će se odreći tih planova. Posvjedočio je da je dobio novu nadu i da mu je njezin posjet izuzetno koristio. Još više, obećao je da će otići u našu crkvu s nama. Kad je toga dana odlazila iz njegove radnje, dala mu je primjerak knjige Put Kristu kao duhovni vodič za čitanje dok ga ponovno ne bude mogla posjetiti. On je jedan od mnogih s kojima se susrećemo i koji čeznu za ohrabrujućom riječju i ljudskim dodirom.
Mi se molimo za ljude koje svakodnevno susrećemo, a na temelju njihovih svjedočanstava vidimo jasan dokaz da Gospodin odgovara na naše molitve. Doista možemo uživati u dobrim Božjim namjerama za nas kad se oslanjamo na Boga da nas unapređuje i da nam osvijetli nadu i budućnost.
Gospodin i gospođa Goodluck Iroanya, Nigerija