Dobrodošlica pastoru crkve Zagreb 2

Adventpress 21. 09. 2023.

Predstavljanje novog pastora crkve Zagreb 2, u Rakovčevoj ulici, u subotu, 19. kolovoza 2023. godine, proteklo je u svečanom ozračju. Pastor Mišo Havran i njegova supruga Mirta te sin Pavel doselili se tjedan dana ranije u Zagreb iz Pule, gdje su proveli pet godina. Vratili su se u našu crkvu u kojoj je pastor Mišo bio pripravnik 2007. godine. Vrijeme je brzo prošlo i mnogima od nas ponovni je susret prilika za radost i prisjećanje. U svečanosti dobrodošlice i predstavljanja novog pastora, te odlaska dosadašnjeg pastora pripravnika, sudjelovao je i predsjednik Hrvatske konferencije, pastor Bobo S. Marčeta. Oprostili smo se od dosadašnjeg pastora pripravnika Alena Hadžiefendića, koji je sa  uprugom Chanel preuzeo službu u Maruševcu, i zaželjeli smo im blagoslove u radu s mladima.

Dosadašnji pastor mjesne crkve Zagreb 2, Zlatko Musija, preuzeo je dužnost predsjednika Jadranske unije konferencija, a sa svojom brojnom obitelji ostao je vjernikom naše crkve.

Pastor Mišo Havran uputio je vjernicima duhovnu poruku u kojoj je istaknuo koliko je ljubaznost bitna u našim razgovorima, kako je bitno birati riječi i postupke kojima se obraćamo jedni drugima kao onima do kojih je Bogu osobno stalo i na koje pazi. Apostol Pavao je to naglasio: “U davanju časti prednjačite jedan drugome!” (Rimljanima 12,10) To su važne svevremenske poruke koje ne gube na snazi i koje su nam sve potrebnije u današnje vrijeme buke i nerazumijevanja u komunikaciji.

Starješina crkve i vjernici uputili su pastoru Havranu i njegovoj obitelji riječi srdačne dobrodošlice, darujući svakome od njih po jednu ružu. Želimo da preko njih Bog izlije blagoslove na vjernike naše crkve u zajedništvu na temelju Božje riječi. Bog je Bog novih početaka. Okolnosti, kakve god bile, mogu postati vratima prema dubljem odnosu s Bogom. Božja dobrota nas vodi k pokajanju i daje nam priliku za obnovu uma; zašto da propustimo takve prilike?

Biserka Cukina