Doista poseban koncert u Novoj Gradiški

Adventpress 8. 12. 2023.

Kad nastupa muški kvartet, u crkvi uvijek vlada posebno ozračje, a kad je to još obiteljski kvartet oca i tri sina, radosti i oduševljenju nema kraja! To su doživjeli svi slušatelji u adventističkoj crkvi u Novoj Gradiški, koji su se odazvali dobrodošlici na posebno otisnutim pozivnicama, plakatima, najavama mjesnog radija i društvenih elektronskih medija. Tog petka uvečer, 1. prosinca 2023. godine, uživali smo u posebnim izvedbama i aranžmanima osamnaest odabranih evanđeoskih i crnačkih duhovnih pjesama koje je izveo Agape Family Quartet — otac i tri sina — obitelji Kovačević. Aranžmane je većinom priredio Andrija, a tu su se našle i prigodne božićne pjesme kao i dvije domaćih autora: “Primorska” Fredija Milera i “Ako imaš vjeru” Darka Kovačevića. Na zadovoljstvo prisutnih posjetitelja i odobravanje pljeskom, njima su se u tri pjesme pridružile supruga i majka Roberta te najmlađa snaha Karolina. S posebnom pozornošću publika je slušala i snažne duhovne poruke koje su sva četvorica pjevača podijelila sa slušateljima u najavama pjesama.

Budući da se ove godine napunilo četrdeset godina neprestanog djelovanja Gospel ansambla Agape, kojega su oni dio, bio je to samo jedan u nizu vrlo sadržajnih i slavljeničkih načina obilježavanja tako velike i okrugle obljetnice. Želja nam je da i taj kvartet s takvim slavljenjem Boga i Njegovog spašavanja ljudi nastavi i sljedeće i potonjih godina, jer teško da igdje u svijetu postoji obiteljski gospel kvartet sastavljen od oca i tri sina, koji u vlastitim aranžmanima izvodi pjesme na takvoj razini te slavi Boga darovitošću i oduševljenjem na tako sebi svojstven način. Potpisnik ovih redova to nije uspio doznati niti uz pomoć dragih prijatelja iz raznih zemalja svijeta. Stoga, slava Bogu i čestitke momcima kao i mnogima koji su se potrudili da se taj koncert najavi i održi.

Sam koncert bio je izvrstan uvod u niz dvotjednih predavanja evanđelista Kenta Sharpea iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je pozvan na pozornicu kako bi nazočnima najavio teme o kojima će govoriti u tom istom prostoru u kojemu se održao koncert, i kako bi ih oduševio da dođu na te večeri. Novogradiški niz multimedijskih predavanja održava se sklopu projekta “Europa za Isusa“ Adventističkog radija u svijetu i Hrvatske konferencije, pod naslovom “Objava nade”.

Miroslav Vukmanić