Dok čekamo

11. 12. 2013.

“Neka vam bokovi budu opasani a svjetiljke zapaljene! I budite slični onima što čekaju svoga gospodara.” (Luka 12,35.36)

Sada je vrijeme da se pripremimo za dolazak našega Gospodina. Spremnost da Ga dočekamo ne može se postići za kratko vrijeme. Da bismo se pripremili za taj svečani trenutak, moramo budno bdjeti i čekati, istodobno vrijedno radeći. Na taj način Božja djeca slave Boga. Usred užurbanosti ovozemaljskog života, čuje se njihov glas kojim izgovaraju riječi ohrabrenja, vjere i nade. Sve što imaju i sve što jesu predali su u službu svojem Učitelju. …
Krist nam je rekao kada će osvanuti dan Njegovog kraljevstva. On ne kaže da će tada cijeli svijet biti obraćen, već da će se “ova Radosna vijest o Kraljevstvu propovijedati po svemu svijetu, svim narodima za svjedočanstvo, i tada će doći svršetak” (Matej 24,14). Objavljujući Evanđelje svijetu, mi možemo ubrzati dolazak Božjeg dana. Da je Božja crkva obavila djelo koje joj je Gospodin odredio, već bi davno cijeli svijet bio opomenut i Gospodin Isus bi već došao na Zemlju u velikoj sili i slavi.
životna sila mora pratiti objavljivanje poruke o drugom Kristovom dolasku. Mi ne smijemo stati sve dotle dok se mnoge duše ne obrate i ne prihvate blaženu nadu u Gospodnji drugi dolazak. U apostolske dane, vijest koju su nosili obavila je veliko djelo utječući na ljude da umjesto idolima služe živome Bogu. Djelo koje se danas mora obaviti isto je tako stvarno i istina je isto toliko istina; razlika je jedino u tome što u zadaću objavljivanja vijesti moramo ulagati sve više ozbiljnosti što se više približava dolazak Gospodina Isusa. Poruka za ovo vrijeme je pozitivna, jednostavna i od najvećeg značenja. Mi se moramo ponašati kao muškarci i žene koji vjeruju u vijest koju propovijedaju. Čekati, bdjeti, raditi, moliti se i opominjati svijet — to je naš posao. (RH, 13. studenoga 1913.)
Bila sam duboko ganuta prizorima koje sam nedavno vidjela u noćnom viđenju. Izgledalo mi je kao da neki veliki pokret — djelo buđenja — napreduje u mnogim mjestima. Naši vjernici su odlazili na posao odazivajući se Božjem pozivu. Braćo moja, Gospodin nam govori! Zar nećemo poslušati Njegov poziv? Zar nećemo pripremiti svoje svjetiljke i ponašati se kao ljudi koji očekuju povratak svojega Gospodina? (TM 515)