Vijesti

Dok je snijeg prijetio prometu, adventisti su obilježavali godinu dana evangelizacije u gradu New Yorku

Zimska oluja koja je nanijela petnaestak centimetara snijega na pješačke staze u New Yorku, a o cestama punim otopljenog blatnog snijega da i ne govorimo, nije uspjela razvodniti nadahnuće stotina adventističkih vjernika koji su svladali prirodnu nepogodu kako bi došli na tri događanja koja su označavala godinu dana evangelizacije u najvećoj američkoj metropoli.

U petak uvečer kad su se vjernici okupili u Adventističkoj crkvi Linden u Laureltonu, u Quinnsu, temperatura se spustila, no nadahnuće posjetitelja nije opalo ni tada, a niti u subotu ujutro u adventističkoj crkvi Historic Manhattan Church u ulici West 11th Street u Greenwich Willageu. Predsjednik Generalne konferencije, pastor Ted Wilson, koji je govorio na oba susreta, naglasio je kako kod adventističkih kršćana evangelizacija ima prednost.

VRIJEME JE ZA ODLUKU: Pastor Ted N. C. Wilson, predsjednik Generalne konferencije, rekao je da Bog djeluje u svijetu kako bi ljude doveo do trenutka odluke. Govorio je na tri događanja koja su označavala godinu dana evangelizacije na području svjetske metropole New Yorka. [Mark A. Kellner/Adventist Review]

“Bog diljem svijeta djeluje na osobit način kako bi ljude doveo do trenutka odluke”, rekao je Wilson okupljenima u subotu ujutro. “Vi ste dio proročkog naroda koji ima proročku poruku”, nastavio je te nakon toga upitao: “Jeste li spremni drugima uručiti poruku koju je Bog danas stavio u vaše ruke?”

Wilson je dodao: “Nikada se nemojte bojati iznositi Božju riječ s ljubavlju, no prenosite je na izravan način.”

Sastanak u subotu poslijepodne te zbivanje u Laureltonu, pod nazivom “Proslavljanje Krista u vrijeme Božića i veselje zbog žetve”, privukli su stotine posjetitelja koji su svladali snježne nanose i skliske ulice kako bi čuli Wilsona, te poznatog evangelizatora Marka Finleya i njegovu suprugu Ernestine, uz još pet glazbenih solista i glazbenu skupinu, koji su izrazili svoju zahvalnost za važnu godinu obilježenu rastom Adventističke crkve na području ove metropole.

Iako je nepovoljno vrijeme spriječilo dolazak niza mjesnih političara, novoizabrani gradonačelnik Bill De Blasio potvrdio je svoj dolazak prije naleta snijega, a Kenneth P. Thompson, novoizabrani državni odvjetnik za područje Brooklina uspio je stići do mjesta susreta na području Upper East Sidea, u newyorškom Hunter Collegeu, do dvorane sa sedamdesetpetogodišnjom poviješću, gdje se posjetiteljima obratio toplim riječima.

 

BROOKLYNSKI PRIJATELJ: Ken Thompson, novoizabrani državni odvjetnik za područje Brooklyna u New Yorku obećao je adventistima da će im kao glavni odvjetnik uvijek biti veliki prijatelj. [Mark A. Kellner/Adventist Review]

Thompson je govor započeo riječima: “Blagoslovljena vam subota! Hvala vam na potpori i dopuštenju da izađem pred vas. Bilo da živite u Brooklynu ili ste samo u prolazu, Ken Thompson će biti vaš prijatelj.”

Evanđelist Mark Finley je iznio nekoliko kratkih misli iz Biblije, ističući četiri žene koje su imale vrlo burnu prošlost, a nalaze se u Isusovu rodoslovlju zapisanom u prvom poglavlju Evanđelja po Mateju. U toj kronologiji, rekao je Finley, “vidimo milost, vidimo rodoslovlje koje je obgrlilo cijelo čovječanstvo”.

Govoreći iz Biblije, Wilson je naveo mesijansko obećanje u Brojevima 24,17: “Od Jakova zvijezda izlazi”, te je rekao kako nas božićna zvijezda “može odvesti do Onoga koji je došao, a koji je bio pretkazan” u ovom biblijskom retku.

“Isus je došao na najskromnije moguće mjesto”, rekao je Wilson. “Isus je došao k jednostavnom, vjernom narodu – k pastirima svojega vremena.”

Kršćani u današnje vrijeme mogu objavljivati poruku svijetu koji je zaslijepljen grijehom, rekao je nadalje Wilson.

“Bog želi da budete zvijezda poput zvijezde u Betlehemu koja je ukazivala na Isusa”, dodao je. A o blagdanskom vremenu je rekao kako ne trebamo dopustiti da nas “kupovanje i Djed Božićnjak udalje od Onoga koji je došao”.

Na kraju programa, Donu Kingu, predsjedniku Konferencije Atlantic Union, pridružili su se G. Earl Knight, predsjednik Konferencije Greater New York, te Daniel Honore, predsjednik Konferencije Northeastern koji je vodio razgovor s predsjednikom Hope Channela, Bradom Thorpom. Predsjednik Odjela za televizijsku službu otkrio je kako će mediji pod adventističkom upravom uskoro započeti emitiranje na HD kanalima u New Yorku, Bostonu, Filadelfiji i Tampi/St. Petersburgu na Floridi.

“Zahvaljujem Bogu na postignućima NY13!” rekao je King.

Darko Kovačević /ANN


Komentiraj