Dovršitelj djela

29. 09. 2023.

“Kad Isus uze ocat, reče: ‘Svršeno je!’” (Ivan 19,30)

Gospodin ne dolazi na ovaj svijet sa zlatom i srebrom da 287 bi unaprijedio svoje Djelo. On daje ljudima sredstva da bi svojim darovima i prilozima mogli održavati napredovanje Njegovog Djela. Zato je uzdržavanje radnika u velikom žetvenom polju iznad svih drugih svrha za koje se Božji darovi trebaju koristiti. I ako muškarci i žene postanu posrednici blagoslova za druge duše, Gospodin će im nastaviti davati. Ljude ne osiromašuje vraćanje Bogu onoga što je Njegovo, već zadržavanje za sebe.

Svaki vjernik postat će Božji suradnik kad bude davao ono što je primio. Sami ne možete učiniti ništa, ali Bog je veliki radnik. Prednost je svakog čovjeka koji primi Krista da radi s Njim.

Spasitelj je rekao: “A ja kad budem uzdignut sa zemlje, sve ću privući k sebi.” (Ivan 12,32) Zbog radosti što vidi otkupljene duše, Krist je pretrpio križ. Postao je živa žrtva za pali svijet. U taj samopožrtvovni čin utkano je Kristovo srce, Božja ljubav; i preko ove žrtve svijetu je dan silan utjecaj Duha Svetoga. Zahvaljujući ovoj žrtvi, Božje djelo se mora nastaviti. Od svakog Božjeg djeteta traži se žrtva. Krist je rekao: “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom.” (Luka 9,23) Svima koji vjeruju, Krist daje novi karakter. Tako se zahvaljujući Njegovoj beskonačnoj žrtvi, Njegov karakter umnožava.

Početnik našeg spasenja bit će Dovršitelj djela. Jedna istina primljena u srce učinit će mjesta za sljedeću. A istina, kada se prihvati, čini djelotvornim sile primatelja. Ako su naši vjernici istinski ljubitelji Božje riječi, oni otkrivaju najbolje i najsnažnije osobine; a što su plemenitiji, to će u duhu biti sličniji djeci vjerujući u Božju riječ protiv svake sebičnosti.

Iz Božje riječi prosipa se rijeka svjetla i mora doći do buđenja zanemarenih prilika. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 6, str. 390)

Za razmišljanje: Smatram li ja Božje djelo prednošću, bogomdanom prilikom da radim s Dovršiteljem djela?